19 Mart 2024 Salı

Papa Françesko, Otizmli Çocuklarla Bir Araya Geldi

Papa Françesko, Pazartesi günü otizm spektrum olan çocuklarla bir araya gelerek, Tanrı’nın gözünde herkesin güzel olduğunu söyledi.

Papa, Avusturya’nın St. Pölten kentinde yer alan Ambulatorium Sonnenschein’deki çocukları 21 Eylül’de Vatikan’a kabul etti. Papa Françesko, ‘‘Tanrı dünyayı her renkten çeşitli çiçeklerle yarattı. Her çiçeğin kendine özgü güzelliği var. Her birimiz Tanrı’nın gözünde güzeliz ve O bizi seviyor. Bu da bizlere Tanrı’ya teşekkür etme ihtiyacını hissettiriyor: Teşekkür ederim!’’ ifadelerinde bulundu.

Papa’nın otizmli çocuklarla bir araya geldiği özel ana Aşağı Avusturya valisi Johanna Mikl-Leither ve St. Pölten Episkoposu Alois Schwarz eşlik etti. St. Pölten, ülkenin dokuz eyaletinden biri olan Aşağı Avusturya’nın en büyük şehri ve başkenti.

Ambulatorium Sonnenschein veya Sunshine Ayakta Tedavi Kliniği, iletişim ve davranışı etkileyen gelişimsel bozukluğa sahip olan çocukları desteklemek amacıyla 1995 yılında kuruldu. Merkez günümüze kadar 7 bin’den fazla genci tedavi etti.

Papa, çocuklara Tanrı’ya ‘teşekkür ederim’ demenin ‘güzel bir dua’ olduğunu söyleyerek, ‘‘Tanrı bu şekilde dua etmenizi sever. O zaman küçük bir soru da ekleyebilirsiniz. Örneğin: Yüce İsa, anneme ve babama işlerinde yardım edebilir misin? Hasta olan büyükannemi biraz rahatlatır mısın? Yiyeceği olmayan çocuklara bakabilir misin? Ya da Tanrım, lütfen kiliseyi iyi yönetebilmesi için papaya yardım et diyebilirsiniz. İmanla sorarsanız, Rab kesinlikle işitecektir’’ dedi.

Papa Françesko, 2014 yılında otizmli çocuklarla tanışmıştı. Papa, ‘‘Daha fazla destek sağlayarak otizmli kişilere ve ailelerine yüklenen damgayı ortadan kaldırabiliriz’’ ifadesinde bulundu.

Ambulatorium Sonnenschein ile bağlantısı olan herkes için dua edeceğine söz veren Papa, ‘‘Bu güzel girişim ve size emanet edilen küçüklere bağlılığınız için teşekkür ederim. Bu küçüklerden biri için yaptığınız her şeyi İsa’ya yaptınız’’ dedi. (CNA)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi