29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa Françesko: ‘‘Savunmasızlarla İlgilenmeliyiz’’

Papa Françesko, Katolikleri içlerine çekilmemeye, kilise kapılarını açmaya ve dünyadaki savunmasızlara bakmak için birlikte çalışmaya çağırdı.

29 Haziran’da Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Bayramı için düzenlenen ayinde konuşan Papa, ‘‘Kilise olarak yaşadığımız dünyayı daha insancıl, adil ve dayanışmacı, Tanrı’ya ve insanlar arasındaki kardeşliğe daha açık hale getirmek için ne yapabiliriz? Kilise çevrelerimize çekilmemeli ve anlamsız tartışmalara takılıp kalmamalıyız. Birlikte insan hayatını, yaratılışın korunmasını, çalışmanın onurunu, ailelerin sorunlarını, yaşlıların tedavisini ve terk edilen, reddedilen veya ezilen herkese yakınlık duymaya devam etmeliyiz. Tek kelimeyle, savunmasızlara karşı bakım, duyarlılık ve merhamet kültürünü teşvik eden bir Kilise olmaya çağrılıyoruz. İnanlılar, Aziz Petrus ile birlikte uyanık kalmaya ve göreve hazır olarak hizmet etmeye çağrıldı. Ayağa kalkmak ve mücadele etmek asla tek başına yeterli değildir. Tanrı’nın tüm kutsal ve sadık halkıyla birlikte mücadele etmek gerekir’’ dedi.

Törene başkanlık eden Papa Françesko, vaazını sundu ve armağanları kabul etti. Papa Françesko, vaazında, Katolik Kilisesi’nin devam eden sinodal yolundan bahsetti. Papa, ‘‘Şu anda andığımız Sinod, bizleri ayağa kaldıran, kendi içine dönmeyen, ancak ileriye bakan, dünyayla tanışmayı arzulayan ve cesaretle yola çıkan bir Kilise olmaya çağırıyor. Kapıyı açalım. Rab çağırıyor. Kutsal çevresinde oyalanmayan, ancak Müjde’yi vaaz etme coşkusuyla ve herkesi kabul etme arzusuyla hareket eden bir Kilise. Yol ayrımına gidin ve bütün günahkârları davet edin. Rab’bin bu sözü yüreklerimizde ve zihinlerimizde yankılanmaya devam etmeli: Kilise’de herkese yer var’’ dedi.

Kilise’deki tembellik tutumunu kınayan Papa, ‘‘Çoğu zaman zincire vurulmuş, alışkanlıklarımız tarafından hapsedilmiş, değişimden korkan ve rutinimizin zincirlerine bağlanan Petrus gibiyiz. Hizmet etme arzumuzu kaybediyoruz ve kayıtsız kalıyor gibi görünüyoruz’’ dedi.

Ayin sonunda, Gürcistan’dan Tiflis Holy Trinity Katedrali Korosu, II. İlia’nın ‘Ave Maria’ ilahisini söyledi. Ortodoks korosu, 26 Haziran’da Sistine Şapeli’nde iki saatlik bir performans sergiledi. İstanbul Ekümenik Patrikhanesi’nden bir heyet Aziz Petrus ve Aziz Pavlus adına düzenlenen ayine katıldı. Papa Françesko ve heyet, ayinden sonra Aziz Petrus’un mezarı önünde birlikte dua etti. (CNA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi