26 Nisan 2024 Cuma

Pastör, Vaftiz Töreninin Ardından Saldırıya Uğradı

Hindistan’ın doğusundaki Jharkhand eyaletinde yeni inanlıları vaftiz ettikten sonra eşiyle eve dönerken kimliği belirsiz üç adamın saldırısına uğrayan pastör hayatını kaybetti.

Uluslararası Hristiyan Kuruluşu (ICC), Jharkhand’ın West Singhbhum bölgesindeki Rania köyünde hizmet veren Pastör Salim Stephen Surin’in 8 Aralık’ta öldürüldüğü duyurdu.

Pastörün eşi Tarsis, ‘‘Eşimi gözlerimin önünde vurdular. Çok korktum. Çocuklarımı düşünmeye başladım ve yüksek sesle Tanrı’ya yakardım’’ dedi. Tarsis, eşini vuran üç kişiden birini ittiğini ve ardından silahı kendisine doğrulttuğunu söyleyerek ‘‘Çalılıklara ve yakındaki ormana doğru koştum. Evime ulaşmak için muhtemelen 10 saatten fazla yürüdüm. Saldırganlardan kaçınmak için yola çıkmadım’’ ifadelerinde bulundu.

Saldırı sırasında pastör ve eşi, motosikletle beş kişinin vaftiz edildiği Putikda köyünden dönüyorlardı. Surin’in cansız bedeni yolda bulundu. 

Yerel Hristiyanlar, ICC’ye köydeki Hristiyanların defalarca tehdit edildiğini söyledi. ICC, ‘‘Putikda Hristiyanlarına inançlarından vazgeçmeleri gerektiği söylendi. Tehditlere rağmen Pastör Surin, Putikda’yı ziyaret etmeye ve Hristiyan topluluğuna hizmet etmeye devam etti’’ ifadelerinde bulundu.

Jharkhand ve Chhattisgarh eyaletleri Hindistan’ın kabile (yerli) kuşağının bir parçası ve bölgedeki Hristiyanlar Eylül ayından bu yana artan saldırılarla karşı karşıya. Radikal Hindu grupları, Hristiyanlığı benimseyen yerli halka sağlanan eğitim ve istihdam olanaklarının yasaklanmasını talep ediyor. 

2011 Nüfus Sayımına göre, 104 milyondan fazla insan (nüfusun yüzde 8,6’sı) çeşitli kabilelerden geliyor. Son zamanlarda el yapımı silahlarla donanmış olan 50 kişilik bir çete, Chhattisgarh’da 100 Hristiyandan oluşan bir topluluğa saldırdı. Saldırı sonucunda 27 kişiyi yaraladı. 

24 Kasım’da ise Noel hazırlığı ve bir çocuğun doğumunu kutlamak amacıyla toplanan Hristiyanlar gece yarısı saldırıya uğradı. Hristiyan Dayanışma Birliği (CSW), saldırganların Hristiyanları yabancı bir dini uygulayarak yerel kültürü yok etmekle suçladığını belirtti.

Hindistan, Hristiyan olmanın en zor olduğu ülkeler sıralamasında Open Doors’un 2020 Dünya İzleme Listesinde 10. sırada yer alıyor.

Open Doors, Hindu bir geçmişe sahip olup Hristiyanlığı benimseyenlerin zulme karşı özellikle savunmasız olduğunu ve Hinduizme geri dönmeleri konusunda baskı altında olduklarını belirtti. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi