3 Mayıs 2024 Cuma

Patrik Sahak II, Deprem Bölgesinden Gelen Ermeni Toplumu ile Buluştu

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, deprem bölgesinden İstanbul’a gelen Ermeni toplumu üyeleri ile birlikte dua etti.

Patriklik Kilisesi’nde Dua ve “Hokehankisd”

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 14 Şubat Salı günü, Patriklik makamına bağlı rahipler ve pederlerin refakatiyle Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi’nde dua törenine riyaset etti. Törene, ailesi ile birlikte depremden kurtulabilen Anadolu Ermeni Toplumu Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan, yine ailesi ile birlikte kurtulabilen, İskenderun Karasun Manuk Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Tabaş ve çeşitli illerden İstanbul’a gelmiş Ermeni toplumu üyesi depremzedeler katıldılar. Törende depremde hayatını kaybeden toplum üyeleri için Ayin-i Ruhani (Hokehankisd) duaları okundu.

Tören sonunda Patrik Sahak II, pederane bir konuşma yaparak depremin yol açtığı büyük felaketten ve halkımızın çektiği büyük acıdan ve yaşanan ölümlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ardından Kutsal Kitap’taki şu sözleri hatırlattı: “Güneşin ışığı altında her şeyin bir zamanı vardır. Doğum zamanı ve ölüm zamanı…”

Patrik Hazretleri, insanın birçok şeyi kaybedebileceğini, ancak inancını, umudunu ve sevgisini asla kaybetmemesi gerektiğini dile getirdi. “Şimdi umutla yaşama, hayatta kalma zamanıdır” dedi. Daha sonra depremzedeleri kendileriyle görüşmek ve sohbet etmek için Patrikhaneye davet etti.

Depremzedelerle Buluşma

Patrik Sahak II, depremzedeleri Patrikhane kabul salonunda kabul etti. Onlara; hepimizin evi, yani Patrikhanemizin çatısı altında olduklarını vurgulayarak, yaşanan felaketin üzücü olduğunu, ancak hoş geldiklerini dile getirerek sözlerine başladı. Patrikhanenin kısa tarihçesini aktaran Patrik Hazretleri, misafirlerine sevgi ve pederane sözlerini ileterek, Patrikleri, Patrikhaneleri ve toplum üyelerinin her zaman yanlarında olduğunu bilmelerini söyledi. Ayrıca herkes için dua ettiğini ve herkesin mağdurların yaralarını iyileştirmek ve psikolojik etkilerini en aza indirmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi.

Daha sonra kendileri için hazırlanmış ikramlardan almaları için buyur etti. Bu sırada depremzede aileler ve çocukları Patrik Hazretleri ile birebir sohbet edip onun bu yakınlığından ve ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Oldukça duygusal ve samimi geçen buluşma ve sohbetin ardından Patrik Hazretleri, misafirlerinden sorun ve isteklerini dile getirmelerini rica etti. Burada söz alan İskenderun Kilisesi Vakfı yönetim kurulu başkanı Yusuf Tabaş, depremzedeler adına konuşarak, öncelikle böylesine büyük bir afette ilk günden itibaren kendilerine el uzatan başta Patrik Kadasetli Sahak II’ye, PSYK başkanı Haçik Canel’e ve tüm Ermeni toplumu yardımseverlerine teşekkür etti. Kendilerinin ortak sorunun şimdiden sonra ne olacaklarının belirsizliği olduğunu dile getirdi. Patrik Sahak II de cevaben, her şeyin daha çok yeni olduğunu, herkesin biraz sakinleşip sabrettikten sonra önünü görmesi gerektiğini sonrasında hep birlikte çözümler bulunacağını söyledi. 

Sonrasında Patrik Hazretleri tüm çocukları etrafında toplayarak hepsini kucakladı ve onlara hediyeler sundu, içlerinden en ilgi çekeni ise henüz 2 aylık Nayra bebek oldu, hediyesini annesi aldı. Ardından Patrik Hazretleri, Anadolu Ermeni Toplumu Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan, İskenderun Kilisesi vakfı başkanı Yusuf Tabaş, aileleri ve depremzedeler toplu fotoğraf çektirdiler. 

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Gençler, Kutsal Kitap’ın Yaşamlarını Değiştirdiğini Söyledi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu (American Bible Society) 2024 yılı raporunda, Kutsal Kitap'ın gençler üzerinde etkisinin arttığını açıkladı.  4-23...

Hristiyan Yardım Kuruluşu, Pakistan’daki Hristiyanları Desteklemeye Devam Ediyor

Ağustos 2023'te Hristiyanlara karşı başlatılan ayaklanma sonucu birçok kişi evini ve eşyalarını kaybetti. Kurbanlardan biri de Pakistan'ın...

Pakistan’da Pastöre Suçlama

Pakistan’ın Gujranwala kentinde yaşayan pastör Accad, paylaşılan bir videoda damadı Almas tarafından dine hakaret etmekle suçlandı. Almas,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi