29 Nisan 2024 Pazartesi

Patrik Sahak II, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nde Yaşanan Olayı Kınadı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nde yaşanan nahoş olayı kınadı.

Patrikliğin Facebook sayfasından yapılan açıklama:

Dün gece, 11 Temmuz 2021, Pazar, sosyal medya platformlarında yer bulan bir videoda, Kadıköy Surp Takavor Ermeni Kilisesi önünde nahoş bir olayın vuku bulduğu görüntülerde, kilise önündeki meydanda toplanan kalabalığın müzik eşliğinde eğlendiği ve içlerinden üç kişinin kilisenin giriş kapısına tırmandıkları ve burada dans etmeye başladıkları görülmekteydi.
Patrik Vekili ve Kadıköy Surp Takavor Ermeni Kilisesi Din Görevlisi Kd. Peder Krikor Damadyan, olayla ilgili olarak kilise personeli ve yetkililerinden gerekli bilgileri almış ve gece yarısı Kadasetli Patrik Sahak II. Hazretleri’ni olay hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirmiştir.
Surp Takavor Kilisesi’nden alınan bilgiye göre, 10 Temmuz Cumartesi akşamı geç saatlerde içlerinde alkollü kişilerin de bulunduğu bir topluluk kilise önündeki meydanda toplanmış ve eğlenmeye başlamışlardır. Aralarından üç kişi, kilise duvarına tırmanarak duvar üzerinde dans etmeye başlamıştır. Kilise görevlisi gece bekçisi, öncelikle şahısları aşağı inmeleri hususunda uyarmıştır. Onlar yerlerinde kalmaya devam edince, gece bekçisi emniyet güçlerini arayarak yardım istemiştir. Emniyet güçlerinin olay yerine gelmesi sonrasında, meydanda eğlenen topluluk dağılmıştır. 
Bununla birlikte, son günlerde Kadıköy’de, özellikle Moda ve çevresinde benzer eğlenme biçimleri gözlenmektedir. Gece, saat 24:00’de pandemi yasakları yürürlüğe girdiğinde, müzikli eğlence mekanları kapanmakta ve sonrasında sokak eğlenceleri düzenlenmektedir. Benzer durum hakkında semt sakinleri de rahatsızlıklarını bildirmekte, yetkili mercilere bireysel şikâyetlerde sunmaktadırlar.
Kilise’den alınan bilgilere göre, bu sabah Kilise Vakıf Yönetim Kurulu da, kilise önündeki meydanda benzer olayların vuku bulmaması için yetkili mercilere yazılı olarak da şikâyet dilekçesi sunmuşlardır.
Kadasetli Patrik Hazretleri, olay hakkında bilgilendirildikten sonra, ilk olarak üzüntüsünü belirtmiş ve olayı kınamıştır. Patriklik Makamı’nın ruhani merkez olma sıfatıyla yetkili birimlerle irtibata geçeceğini ve olayın takipçisi olacağını sözlerine eklemiştir. Son olarak, Kilise Din Görevlisi’ne ve Vakıf Yönetim Kurulu üyelerine pederane öğütlerde bulunarak, Kadıköy Ermeni Cemaati üyelerine takdislerini iletmiştir.

Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nde Yaşanan Olay İle İlgili Türkiye Ermenileri Patrikliğinden İkinci Açıklama

Sabah erken saatlerden itibaren, Kadıköy Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin önünde vuku bulan nahoş olay sosyal medyada yer bulmaya başladı. Patrik Kadasetli Sahak II, ilk andan itibaren olayla ilgilenerek üzüntüsünü belirtmiş ve konuyla alakadar olacağını söylemişti.
Gün içerisinde, resmi merciler de bu nahoş olayı en üst düzeyde kınamıştır. Bu vesileyle, İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, Patrik Hazretleri’yle telefonda görüşerek, olayı şahsen kınamıştır. Resmi mercilerin olayın takipçisi olduğunu belirterek, olay zanlısı üç kişinin göz altına alındığını belirtmiştir. Sayın Vali sözlerine şu şekilde devam etmiştir: “Sizlerin hassasiyetleri, bizlerin hassasiyetidir”. Patrik Hazretleri de, bu olayın yaralayıcı boyutu hakkında konuşarak hassasiyetlerinden dolayı resmi mercilere Patriklik Makamı adına teşekkürlerini iletmiştir.
Öte yandan, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Vali Yerlikaya, Surp Takavor Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arman Bükücüyan ile telefonda görüşerek, olayı kabul edilemez olarak nitelemişlerdir. Aynı zamanda, Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Şerdil Dara Odabaşı da, Vakfın 2. Başkanı Garo Balyan’la irtibata geçerek, ibadethaneye karşı yapılan bu davranışı kınamıştır.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi