27 Nisan 2024 Cumartesi

Patrik Sahak II Riyasetinde Kutsal Haç’ın Bulunuş Yortusu Kutlandı

25 Ekim 2020 Pazar günü, Ermeni Apostolik Kiliseleri Haç bayramlarından biri olan Kutsal Haç’ın bulunuş yortusunu kutladı.

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, bu yortu gününde, Aynı zamanda Kilisenin yıllık sevgi sofrası günü olması sebebi ile, Feriköy Surp Vartanants Ermeni Kilisesi’ndeki Kutsal Sunu ayinine riyaset etti ve kilisenin yıllık sevgi sofrasına katıldı.

Kutsal Sunu ayini Peder Şirvan Mürzyan eli ile sunuldu. Ayinde kilisenin din görevlisi ve Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, Manuk Öğer başkanlığındaki kilise vakfı yönetim kurulu üyeleri ve sınırlı sayıda inanlılar da hazır bulundu. Rab’bin sofrasına, kilisenin Diyakon ve okuyucuları da hizmet etti.

İlahileri şef Adruşan Halacyan yönetiminde Vartanants Korosu üyeleri seslendirdi.

Patrik Hazretleri günün vaazında Haç’ın anlamları üzerinde konuştu. Sözlerine İsa Mesih’in Haç üzerindeki sözleri ile başladı: “Allah’ım Allah’ım beni niçin bıraktın.”

Vaazdan bazı satırbaşları şu şekilde;

“Çağlar sonra Haç’a baktığımızda mutlu oluyoruz, günahlarımızın borcu ödendiği için. Oysa İsa Mesih o Haç’ın üstünde hiç de hoşnut değildi. Ancak İsa Mesih’in bu sözleri isyan değil aksine dua sözleriydi.”

“Dinler tarihinin en büyük sorusudur, niçin masum insanlar acı çekiyorlar ve niçin Tanrı kurtarmıyor onları.”

“Tanrı, büyük muazzam bir varlıktır, bizim akıl ölçülerimizi aşar, O’nu biz tanıyamayız.”

“Aziz Augustinus diyor ki, Tanrı O’nu anlamanı beklemiyor, O’nu sevmeni bekliyor.”

“Kim bilir, belki de Tanrı, yaşadığımız acılar ve cefalarda, bizim görmediğimiz başka bir ışığı görüyor.”

“İsa Mesih’i Baba Tanrı kendi elleriyle Haç’a teslim etti. Gerekli olmazsa yapmazdı. Oradan bir Işık doğdu. Çağları aydınlatacak bir Işık doğdu.”

“Yakından baktığımızda göreceğiz ki, Tanır’dan şikayet ettiğimiz her şeyi, İnsan olarak biz yaratmışız, o halde biz çözmeliyiz o sorunları.”

“İsa Mesih’in Haç’ta söylediği bu sözleri bizim de söylediğimiz zamanlar olabilir, ama en sonunda içimizde bir Işık parlamalı ve demeliyiz ki umut var. Tanrı’nın olduğu yerde umut var. İnsanın olduğu yerde de umut var, her birimiz bir birimiz için bir umut feneriyiz.”

“Hayatta umutsuzluğa yer yoktur, İman, Umut ve Sevgi Hristiyanlığın 3 büyük erdemidir.”

“Haç’la dolu bereketli günler diliyorum. Haç’ın gücü sizinle olsun.”

Tören sonunda kilisenin hayırseverli dualarla anıldılar. Ardından kilise salonunda, pandemi önlemleri dolayısı ile, sınırlı sayıda katılımla geleneksel sevgi sofrası sunuldu.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi