26 Nisan 2024 Cuma

Radyo sinyalleriyle Kutsal Kitap gönderildi

Okyanus’taki Guam adasındaki Kısa dalga radyo verici merkezinden gönderilen sinyaller aracılığıyla akıllı telefonlar için Kutsal Kitap uygulaması 5.000 kilometre uzağa gönderildi.

Faith Comes By Hearing (FCBH)adlı Hristiyan bir kuruluş, Kutsal Kitap’ı dağıtmanın zor veya imkansız olduğu bölgelere kolayca dağıtabilmek için, ücretsiz akıllı telefon uygulaması hazırladı. FCBH, internete erişimin olmadığı veya engeller çıkarıldığı yerler için Trans World Radio ile işbirliğine giderek son derece ilginç ve yaratıcı bir yönteme başvurdu. Kutsal Kitap uygulaması Kısa Dalga Radyo Sinyalleri aracılığıyla çok uzaklara ulaştırıldı.
Uluslararası Hristiyan Radyo Yayınları yapan Trans World Radio’nun Guam’daki kısa dalga verici istasyonunu kullanarak, sinyalleri dünyaya gönderdi. Denemeye katılanlar Kutsal Ktiap  uygulamasını 5.000 kilometre uzaktaki Tayland’dan indirdiler.

FCBH’nin başkan yardımcısı Troy Carl gerçekleştierlen denemeyi şöyle açıkladı: “ Tayland’da kısa dalga frekansları kullanarak veri paketlerini göndermeyi başardık ve bunu Trans World Radio ile işbirliği yaparak gerçekleştirdik. Bu gerçekten heyecan vericiydi! Temel olarak, yaptığımız şey tek yönlü internet erişimini kuleye ileterek süper kablosuz ağ yönlendirici elde etmek. Bu oldukça güzel bir haber çünkü bu daha önce kimse tarafından yapılmamıştı!
Guam adasında çok büyük bir anten aldık ve bir veri kaynağına bağlandık. Güç tuşunu açtık( 250 kw) ve verileri iyonosfere sıçrayan havaya 3000 mil uzaklıktan veri gönderdik.
Taylan’dın Chang Mai şehrindeki takımımız, bu dev yönlendiriciye bağlandı ve sonra basit bir kablosuz ağ yayıncı kullanarak birden fazla akıllı telefon için Kutsal Kitap uygulamasını indirebildiler!

Projenin bir sonraki aşamansıda daha çok bilgiyi iletebilen FM, AM, VHF radyo sinyallerinin kullanılması için denemeler yapılacak. (Seyfi Genç)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi