29 Nisan 2024 Pazartesi

Rap Yıldızı ve Mega Kilise Pastörü’nden 55 Bin Kişilik İbadet

TMZ adlı magazin haber sitesine göre, Joel Osteen’in 40 bin kişilik Mega Kilisesi Kanye West için yeterince büyük değil. Haber sitesi, ikilinin, Houston Mega Kilise’deki son ibadetten sonra, daha büyük bir etkinlik planladığını, bu kez yaklaşık 55 bin kişilik Yankee Stadyumu’nu doldurmayı düşündüklerini açıkladı.

Joel Osteen ve Kanye West

Aynı haber sitesi, Osteen’in New York’ta ‘Umut Gecesi’ adlı etkinliği planladığını ve Kanye West’in de özel konuk olacağını iddia etti. ‘Umut Gecesi’, Osteen tarafından ABD’de ve bazen yurtdışında her yıl düzenlenen bir turne etkinliği.

Müzik tarihinin en büyük rapçilerinden birinin, Amerika’nın en büyük kiliselerinden birinin pastörüyle eşleşmesi çok büyük bir sürpriz olmadı. 

Houstan’daki Lakewood Kilisesi’ne kendi kilise korosuyla gelen West, Hristiyanlığa gelişi ve manevi yolculuğu hakkında paylaşımda da bulundu. 

Hayattaki yeri hakkında iyimser olduğunu söyleyen West, Tanrı’ya hizmet ettiğine değinerek, Yeşaya 54:17’de yer alan, ‘Ama sana karşı yapılan hiçbir silah işe yaramayacak, mahkemede seni suçlayan her dili suçlu çıkaracaksın. RAB’be kulluk edenlerin mirası şudur: Onların gönenci bendendir diyor RAB’ sözlerini vurguladı. 

Başarılı bir rapçi olmanın cazibeli yönleri hakkında da konuşan West, ‘‘Şöhrete, paraya ve güce sahip olduğunuzda, Şeytan sizi güçlü olduğunuza inandırmaya başlar. Tanrı’ya hizmet ettiğinizde, yaşamda başarılı olamayacağınız anlamına geliyormuş gibi hissetmeye başlarsınız’’ dedi.

Ünlü rapçi sözlerini, ‘‘Şeytan, bütün iyi yönetmenleri, müzisyenleri, sanatçıları, tasarımcıları ve iş adamlarını çaldı ve kendisi için çalışmalarını istedi. Oysaki zaferi, İsa kazandı. Sizlere geçmiş hatalarımdan bahsettim. Şimdi ise, Tanrı’ya hizmet ediyorum’’ diyerek sonlandırdı. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi