27 Nisan 2024 Cumartesi

Rus Kilisesi, Yeni Projeler Üretmeye Devam Ediyor

 Rus Kilisesi’nden 13 Kadın Sığınma Evi, 57 Koruma Merkezi ve Kürtaja Karşı 72 Yeni Proje

Moskova Patrikliği, Hayır İşleri Departmanı’nın açıklamasına göre yakın zamanda kilise 150 yeni projeyi halka duyurmuş olacak. Bu projelerin temel amacı kürtaja karşı bir farkındalık yaratmak ve kürtaj karşıtı çalışmaları desteklemek.

Projeler halka açık yapılan ve 142 farklı projenin katıldığı bir yarışmayla belirlendi. Rus Ortodoks Kilisesi’ne bağlı 93 farklı diyosezden gelen projelerin kazananları, Kadasetli Moskova Patriği Kiril’in katkılarıyla toplanan 571,140 Amerikan doları değerindeki ödülü projelerinde kullanılmak üzere paylaştılar.

Tahsis edilen fonlarla yardıma muhtaç anneler için 13 sığınma evi, 57 anne koruma merkezi çok yakında açılacak ve buna yaşamı koruma ve kürtajla mücadeleye odaklanmış 72 farklı proje dahil edilecek.

Şu anda Rusya’da hali hazırda çocuklu annelere sığınma sağlayan 58 kilise bulunmakta ve bunlardan 57’si son 7 yılda kuruldu. Ayrıca yine yardım hizmetleri sağlayan 166 kilise halen çalışmalarına devam ediyor.

Bir önceki yılda yapılan benzer bir yarışmada 100 katılımcıdan 89’unun Rusya’da yeni yardım merkezleri açması için bütçe sağlanmıştı.(Ortochristian)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi