26 Nisan 2024 Cuma

Rusya Episkoposluğu’ndan Engelli Çocuklara Bağış

Rus Ortodoks Kilisesi’nin Zlatoust Episkoposluğu, engelli çocukların rehabilitasyonu için, “Umut” departmanına özel ekipman bağışı yaptı.

Episkoposluk sitesinin bildirisine göre bağış, Cumhurbaşkanlığı Bağış Fonu yarışmasının kazananları arasında yer alan, ”Çocuklara Yardım Kilisesi” programının bir parçası.

Bu yardım projesinin temel amacı, modern teknik rehabilitasyon araçlarıyla donatılmış özel spor salonları oluşturarak engelli çocuk yetiştiren ailelerin yaşam kalitesini iyileştirmek.

Zlatoustlu Episkopos Innokenty; törende, episkoposluğun, devlet kurumlarının her zaman karşılayamayacağı engelliler için olan teknik rehabilitasyon ekipmanlarını, yarışmayı kazanmaları sayesinde  satın alabildiklerini kaydetti.

Chelyabinsk Eyaleti Çocuk Hakları Komiseri Evgenia Mayorova, “Zlatoust Piskoposluğunun sadece kenarda durmadığına, aynı zamanda bu yardıma en çok ihtiyaç duyulan yerlerde yardım etmeye çalıştığına sevindim” dedi.

Episkoposluk, iki özel nöro-ortopedik rehabilitasyon kıyafeti, bir at binme simülatörü (karın, sırt ve uylukları güçlendirmek için), bir titreşim platformu, bir egzersiz bisikleti, rehabilitasyon ve kürek ekipmanı, bir koşu bandı, bir özel tırmanma oyuncağı ve serebral palsili çocuklar için iki tekerlekli sandalye bağışladı.

Toplamda, ekipman 5.960 dolara (450.000 ruble) mal oldu.

Bakanlıkta tedavi gören tüm çocuklara ayrıca yerel bir çocuk mağazasından hediye çeki verildi.

Çocuklara Yardım, Başkanlık Bağış Fonu’ndan destek alan Zlatoust Diocese’nin programının üçüncü aşaması. İlk aşama, öz bakım yeteneğini geçici olarak kaybeden yoksulları, yaşlıları ve engellileri desteklemeyi amaçlıyordu. İkinci aşama ise, sınırlı hareket kabiliyetine sahip insanları taşımak için özel bir otobüs bağışlamaktı. (orthochristian)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi