28 Nisan 2024 Pazar

Samandağ Kilisesi Pederi Yakupoğlu: “Oruç, Bir Kutsallık Yolculuğudur”

Samandağ Aziz İlyas Rum Ortodoks Kilisesi Pederlerinden Dimyan Yakupoğlu, “Beyaz Yememe Karnavalı”nın ardından başlayan, ‘Kutsal Oruç’ Dönemi ile ilgili bir mesaj yayınladı. Sosyal medya hesabından cemaat üyelerine seslenen Peder Yakupoğlu, Orucun bir Kutsallık Yolculuğu olduğuna işaret ederek, Rab’in bereketi ve lütfu ile dolu kutsal bir oruç dönemi dileğinde bulundu.

Mesajında, imanlıların kutsal ayinden sonra birbirlerinden af dilediğine vurgu yapan Yakupoğlu; “Rab’de değerli kardeşlerim, bugün kutsal Ortodoks kilisemiz beyaz (süt ve süt ürünleri) yememe karnavalını kutlamaktadır. Aynı zamanda da bu Pazar’a litürjik dilde bağışlanma (Af) Pazarı adını vermekteyiz. Yani Ortodoks Kilisesi geleneğinde imanlılar, ayinden sonra birbirinden af dileyerek şöyle demektedir: “İsa Mesih için beni bağışla!” Diğer kişi de: “Rab bağışlasın, sen de beni İsa Mesih için bağışla” diyerek karşılık verir ve bu vesileyle herkes birbirini bağışlamış olur.

Çünkü oruç bir kutsallık yolculuğudur. Aynı zamanda kutsal oruç dönemine başlamadan önce en azından oruç tutacak olan imanlılar öncelikle kendileri ile daha sonra bütün insanlarla ve hatta doğa ve hayvanlarla da barışık olmaları gerekmektedir” dedi.

Mesajında ayrıca bağışlamanın ve af dilemenin önemine de değinen Peder Yakupoğlu; “Bugün okunan İncil’de de Rabbimiz şöyle buyurmuştur: ‘…Başkalarının suçlarını bağışlarsanız, Göksel Babanız da sizin suçlarınızı bağışlayacaktır…’ (Matta 6-14) Bu buyruk, Tanrı’nın insanlar arasında koymuş olduğu en adil şarttır. Bağışla ki sen de bağışlanasın.

Bu vesileyle sevgili kardeşlerim, hepinizden af dileyerek Mesih uğruna beni bağışlayın diyorum. Herkese Rab’bin bereketi ve lütfu ile dolu kutsal bir oruç dönemi dilerim” şeklinde açıklamalarda bulundu. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi