26 Nisan 2024 Cuma

San Francisco’daki Ermeni Okuluna Saldırı

San Francisco polisi, Krouzian-Zekaryan Vasburagan Ermeni Okulu’nun hafta sonu ateşli saldırıya maruz kaldığını bildirdi.

San Francisco polisi, Cumartesi sabaha karşı Krouzian-Zekaryan Vasburagan Ermeni Okulu’nun civarında devriye gezerken silah sesi duyduklarını ancak ateş edeni tespit edemediklerini, daha sonra okul tabelasına ateş edildiğini belirtti.

Polisler silah seslerinin kaynağını aradılar, ancak hiçbir şüpheli bulunamadı. Saldırıda yaralanan olmadı.

San Francisco Polis Departmanı yaptığı açıklamada, “toplumun emniyetini ve güvenliğini artırmak için adımlar atıldığını” söyledi.

Bakanlığın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şüpheli görünen her şeyin polise bildirilmesini istiyoruz. Müfettişler, suçların sorumlularını belirlemek ve onları tutuklamak için aktif olarak çalışıyorlar” dendi.

San Francisco’daki bir FBI sözcüsü, teşkilatın olaylardan haberdar olduğunu ve “yerel makamlarla düzenli olarak temas halinde” olduğunu belirterek, “Olası bir federal ihlal ortaya çıkarsa, FBI araştırmaya hazırdır” dedi.

Polisler, kampüsün geçtiğimiz Temmuz ayında ve Aziz Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’nin bitişiğindeki binanın Perşembe günü ateşe verilmesi üzerine, Kruzyan-Zekaryan Vasburagan Ermeni okulunu korumaya aldı. Soruşturma sürüyor. (Asbarez)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi