27 Nisan 2024 Cumartesi

SAT-7 25. Yaşında!

Bugün SAT-7’nin 31 Mayıs 1996’daki ilk yayınının üzerinden tam 25 yıl geçti!

Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki 25 yıllık hizmetimiz sırasında birçok yaşam ve desteklenen topluluklar için Tanrı’ya şükretmek için bize katılın.

Hristiyan uydu televizyonu ve dijital medya ağı SAT-7, 31 Mayıs 2021’de Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 25 yıllık yayıncılığını kutluyor.

İki saat süren ilk yayını, bölgedeki Hristiyanların, inançlarını bölge genelinde halka açık bir şekilde paylaşmak için ilk kez televizyona çıkmaları nedeniyle çığır açtı. Yirmi beş yıldır, SAT-7 Orta Doğu’nun üç ana dilinde 7/24 dört kanalda yayın yapıyor ve 25 milyondan fazla kişi tarafından izleniyor. Milyonlarca Hristiyan ve diğer milyonlarcası için yaşamın temel dayanağı olmakla birlikte, Hristiyan topluluğuna, değerlerine ve inançlarına çekici bir girizgâh haline gelmiş durumda.

Şimdi SAT-7’nin Uluslararası CEO’su olan Rita El-Mounayer, 25 yıl önce kanalın ilk yayınında göründüğünde, ilk TV rolüne adım atmıştı: ”Geriye dönüp ilk günlere baktığımda” diyor, “Bütün bu tarih boyunca net bir çizgi görebiliyorum: Tanrı’nın lütfunu; Onun sadakatini. Bölge halkının sesi olarak kullanılmamızı, Kilise için güvenilir platform olmamızı ve bu bölgenin derinleşen kriz zamanlarında O’nun umudu ve Sözü ile yanıt verebilmemizi nasıl sağladığını görebiliyorum.”

SAT-7 Kurucusu Dr. Terence Ascott’un, kanalın hikayesini anlattığı kitabı önümüzdeki ay yayınlanacak. İnanmaya Cesaret Edin! Orta Doğu ve Afrika’daki hayatı, işi ve Kilise’nin tanıklığını desteklemek için medyayı etkili bir şekilde kullanmaya çalışan Ascott’un, iç savaşlar ve huzursuzluklar, sınır dışı edilme ve diğer tehlikeler yoluyla İsa’nın önderliğini takip etme yolculuğunu anlatıyor.

SAT-7 önündeki 25 yıla bakarken, izleyicilerin değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve yeni teknolojilerin sunduğu avantajlardan yararlanmak için gelişmeye her zaman kararlı. 2015 yılında SAT-7, ulusal Türksat platformundaki ilk Hristiyan kanalı olarak Türkiye’de 50 milyonu aşkın izleyiciye ulaştı. 2020’de Farsça kanalı, Pers dünyasının en hızlı büyüyen uydu ağı olan Yahsat’ta hizmete girdi.

SAT-7’nin bu yılki en son girişimi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ilk Hristiyan isteğe bağlı video hizmeti olan SAT-7 PLUS’ın lansmanı oldu. Milyonlarca kişi halihazırda çevrimiçi olarak SAT-7 programlarını ve kliplerini izlemekte, ancak yeni hizmet, dört SAT-7 kanalının tümünden canlı veya kitaplıktan izleme seçeneklerini bir araya getiriyor ve isteğe bağlı videonun 2024 yılına kadar iki katına çıkacağını öngören medya araştırmasını yansıtıyor.

Rita El-Mounayer, “Artık kendimize ‘Hristiyan uydu televizyon hizmeti’ diyemeyiz. Biz, dijital bir dünyada izleyicilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için gelişen, çok platformlu bir Hristiyan medya hizmetiyiz. Ve ihtiyaçlar, Kuzey Afrika kıyılarından Yemen ve Afganistan’a, ve oradan her yere doğru büyümeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi