26 Nisan 2024 Cuma

Şirket Arazisinde Bazilika Bulundu

Kırım’da bulunan Artek Uluslararası Çocuk Merkezi Devlet Şirketinin topraklarındaki kazılar sırasında 6’ıncı yüzyıla ait eşsiz Bizans bazilikasına rastlandı.

Yalta Üçüncü Uluslararası Ekonomik Forumu’nda konuşan Artek Uluslararası Şirketi Direktörü Aleksi Kasparzak (Alexei Kasprzhak), arkeologların Bizans bazilikasının kalıntılarına rastladıklarını açıkladı.

Uzmanlar Bizans Bazilikasının Kırımda son zamanlarda keşfedilen en değerli Hristiyan eseri olduğu fikrindeler. Aleksi Kasparzak (Alexei Kasprzhak), başka değerli bir tarihsel keşfin üzerinde daha çalışıldığını açıklarken arkeologlar bazilikanın yanı sıra Artek topraklarında bulunan antik Kırım – Tatar mezarlığı üzerinde de çalıştıklarını açıkladılar.

Kazılar sırasında rastlanan antik anıtlar Kırım’ın kültürel ve tarihi mirasın parçaları olarak Rusya’da korunmaya alınacaklar. Söz konusu kazılar Rus Bilim Akademisi Arkeoloji Enstitüsü ve Torida Arkeoloji Derneğinin gözetiminde gerçekleştiriliyor. Rus Bilim Akademisi Arkeoloji Enstitüsü üyesi olan Anna Mastykova Bizans bazilikasının ve Kırım – Tatar mezarlığı keşiflerinin inceleme kazılarının Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı.

Anna Mastkova,  Bizans bazilikasının bulunduğu arazi üzerine hiçbir inşaat yapılmayacağını açıklarken Bizans bazilikasının bölgenin tarihi yapıları arasında resmi olarak dahil olacağını söyledi.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi