28 Nisan 2024 Pazar

Teksas’taki Okul Saldırısında Yeni Gelişme

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Uvalde kasabasında bir okula düzenlenen ve 19’u öğrenci 21 kişinin ölümüne yol açan saldırıya, polisin müdahale etmekte geciktiği bildirildi.

Soruşturmaya ilişkin Teksas Eyalet Üniversitesi’ne bağlı Öncü Kolluk Kuvvetleri Hızlı Müdahale Eğitimi Merkezi (ALERRT) tarafından hazırlanan rapor, mayıs ayında Uvalde’de 21 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıda, geciken polis müdahalesine ilişkin detayları ortaya koydu.

Raporda, bir polis memurunun, Uvalde’deki Robb İlkokulu’na girmeden önce silahlı saldırgana ateş etmek için üslerinden izin istediği ancak bu talebine zamanında geri dönüş alamadığı belirtildi.

Müdahale emrine zamanında yanıt verilmemesinin yanı sıra saldırganın okul otoparkında bulunduğu sırada polisler tarafından fark edilmemiş olması da trajedinin önlenememesine yol açan temel etkenler arasında gösterildi.

Ayrıca, polisler arasında etkin bir komuta zincirinin kurulamadığı, okulun içine giren polislerin hareket kabiliyetini kaybettiği ve tekrardan olaya müdahale etmelerinin 1 saatten fazla zaman aldığı kaydedildi.

19 ÖĞRENCİ VE İKİ ÖĞRETMEN ÖLDÜRÜLDÜ

Rapora göre, polisin zamanında müdahalesi ile olay sırasında hayatını kaybeden kişilerin bir kısmı tıbbi müdahale sağlanarak kurtarılabilirdi.

AR-15 tipi otomatik saldırı silahı ile 24 Mayıs’ta Uvalde kasabasındaki Robb İlkokulu’na saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Salvador Ramos, birbirine bitişik iki sınıfta 19 çocuk ve 2 öğretmeni vurarak öldürmüştü.

Saldırıyla ilgili incelemeler sürerken özellikle çocukların aileleri, polisi saldırgana zamanında müdahale etmemekle suçlamıştı. (Ntv)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi