26 Nisan 2024 Cuma

Tüm Hristiyanlar, Papa’nın Koronavirüs Salgınından Kurtulma Dua Çağrısına Yanıt Veriyor

Tüm mezheplerdeki Hristiyanlar, Papa’nın koronavirüs salgınıyla ilgili dua çağrısına yanıt verdiler.

Papa Françesko, Hristiyan liderlere, geniş kilisenin “Cennettin lütfunu birlikte çağırmalarını” ve “bu salgının sonunun gelmesi için” dua etmeye çağırmalarını yazdı.

Papa, Pazar günkü Angelus kutsamasını, Covid-19 salgını karşısında, bütün Hristiyanları Rab’bin Dua’sını etmeye çağırmak için gerçekleştirmişti.

Aynı zamanda gelenekleri ne olursa olsun, Hristiyanların “duanın, şefkatin, hassasiyetin evrenselliğiyle” koronavirüs salgınına yanıt vermesini istedi ve ekledi: “Birlik olalım. Yalnız ve yorgun hissedenlerin yanlarında olduğumuzu hissettirelim. İnsanlık, salgının boyutu karşısında titriyor olsa da bu denenme günlerinde tüm Hıristiyanlara birlikte sesimizi Cennete doğru yükseltmemizi öneriyorum.”

Bu çağrıya yanıt olarak Birleşik Krallık’taki Hristiyanlar, Canterbury Başepiskoposu Justin Welby ve İskoçya’da 11 mezhep de dahil olmak üzere, Vatikan’da öğleden sonra gerçekleşen ”Rab’bin Duası”na denk gelmek için, saat 11’de ”Rab’bin Duası”nda birleştiler.

Başepiskopos Welby de katılacağını ve “dünyayı bu zor zamanda Tanrı’nın merhametli ellerine adayacağını” söyledi.

”Öğrenciler, İsa’dan dua etmeyi öğretmesini istediklerinde, onlara Rab’bin Duası veya Babamız olarak bildiğimiz sözleri öğretti. Bu dua bize nasıl veya ne şekilde dua edeceğimizi bilmediğimizde bile dua edebilmemiz için yardımcı oluyor” dedi.

İskoçya Kilisesi Genel Kurulu Moderatörü, Colin Sinclair bu hareketi memnuniyetle karşıladı. “Normal hayatın parçalandığı bir zamanda, Hristiyanların bir araya gelmesi harika” dedi.

“Rab’bin duası çok kapsamlı bir duadır ve içinde söylememiz gereken her şeyi bulabiliriz. Papa Françesko’nun dünyadaki kiliselerin birleşme çağrısını içtenlikle takdir ediyorum” açıklamasında bulundu.

Avrupa Kiliseleri Konferansı Başkanı, Rev. Christian Krieger ve Genel Sekreter Dr. Jorgen Skov Sorensen, Hristiyanları katılmaya davet etti.

Kilise liderlerine yazdıkları bir mektupta “bu küresel belirsizlik dönemlerinde birlik ve umut işaretlerine ihtiyacımız var” dediler ve;

“Bize Mesih tarafından öğretilen dua, Hristiyanlığı uzay ve zaman boyunca birleştirir. Tüm ülkelerin ve tüm zamanların Hristiyanları Tanrı’ya, egemenliğinin gelişini hatırlatan bu sözlerle hitap etmiştir Bugün dünya bizi birlik olmaya çağırıyor. Sadece bu yıkıcı pandemiye karşı savaşmakla kalmayıp, aynı zamanda birbirimizi desteklemek ve cemaatte hissetmek için bu krizden ders çıkarmayı hatırlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandılar.

Dünya genelindeki Anglikan Cemaati Genel Sekreteri Dr. Josiah Idowu-Fearon, Papa Françesko’yu, “bilindiği ve saygı duyduğu ekümenik misafirperverliğini” gösterdiği için övdü ve dünyanın dört bir yanındaki Anglikanları katılmaya çağırdı.

“Anglikan Cemaatinin tüm üyelerinden ve diğer mezheplerden olan Hıristiyanlardan benzer ekümenik cömertlikle yanıt vermelerini ve bu girişime katılmalarını istiyorum. Birçoğumuz Tanrı’ya dua etmek ve ibadet etmek için artık şahsen bir araya gelemeyiz. Ancak birlikte, dünyada, dillerimizde, kültürlerimizde, mezheplerimizde bir araya gelebiliriz: Tanrı’nın isteğinin olması için İsa’nın bizlere öğrettiği duada bir araya gelebiliriz.Çarşamba günü nerede olursanız olun, Rab’bin Duası’nı kendi dilinizde dua etmek için lütfen GMT saatiyle 11: 00’da veya yerel saatinizde öğlen saatlerinde bize katılın” dedi.

Duaya katılan insanlar #LordsPrayer hashtag’i kullanarak bir fotoğraf veya video paylaşmak için teşvik ediliyorlar. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi