27 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II’ye Nezaket ve Geçmiş Olsun Ziyaretleri

Geçirdiği mide ameliyatı sonrası dinlenme döneminde olmasına rağmen Malatya Surp Yerrortutyun Kilisesi açılışına katılıp, Kilise’yi kutsayan ve Surp Badarak’ı (Kutsal Sunu Ayini) sunan Patrik Sahak II, Malatya’dan dönüşünde istirahate çekilmişti. Sağlık durumu tamamen düzelen Patrik, 7 Eylül Salı ve 8 Eylül Çarşamba günleri nezaket ziyaretlerini kabul edip, misafirlerini ağırladı.

Üsküdar Surp Haç Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin ziyareti

Kadasetli Patrik Sahak II. 7 Eylül Salı sabahı, Hovhannes Goboyan başkanlığındaki Üsküdar Surp Haç Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini Patrikhane salonunda kabul etti.

Ziyaretçiler, Surp Haç Kilisesi’nin geleneksel kutlama gününün bu yıl 12 Eylül 2021 Pazar Khaçverats (Kutsal Haç’ın Esaretten Kurtarılıp Yüceltilmesi) Yortusu’na rastladığını belirterek, yapılacak törenlere riyaset etmesi için Patrik Hazretleri’ni davet ettiler. Ayrıca kilisede yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgiler sundular.

Patrik Hazretleri ziyaretçilerin aktardıkları bilgileri dinleyerek, tavsiyelerde bulundu. Geçen yılki salgın sürecini anarak, Surp Haç Kilisesi’nde bu yılki kutlamaların geçen yıla kıyasla biraz daha parlak geçeceğine inandığını söyledi. Patrik Hazretleri, kilise yararına yürütecekleri çalışmalar için kendilerine başarılar diledi.

Episkopos Torkom Donoyan’dan ziyaret

Kadasetli Patrik Sahak II. aynı gün, Amerika Batı Bölgesi’nin Kilikya Katolikosluğu’na bağlı dini önderi Episkopos Torkom Donoyan’ı makamında kabul etti. Görüşmede Ruhani Kurul Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Rahip Hovagim Serovpyan ve Peder Şirvan Mürzyan da hazır bulundular.

Konuk episkopos, öncelikli olarak Kilikya Katolikosu Kadasetli Aram I. Hazretleri’nin selamlarını Patrik Hazretleri’ne ileti. Daha sonra, Ermeni Kilisesi’ni ve yaşantısını ilgilendiren konular hakkında sohbet edildi.

Patrik Hazretleri, Episkopos Torkom’u selamladı ve kendisini ağırlamaktan memnun olduğunu belirtti. Kadasetli Aram I. Hazretleri’nin, konuk episkopos vesilesiyle göndermiş olduğu selam için de hassaten teşekkür etti. Bu vesileyle Patrik Hazretleri de biraderane selamlarını iletti. Ayrıca Lübnan’daki Ermeni Toplumu üyelerini de anarak Lübnan için ve özellikle Ermeni Toplumu üyeleri için duacı olduğunu belirtti.

Samatya Surp Kevork Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin ziyareti

Kadasetli Patrik Sahak II. 7 Eylül 2021 Salı günü Patrikhane salonunda, Kilise’nin din görevlisi Peder Zohrab Civanyan ve Başkan Yesayi Demir önderliğindeki Samatya Surp Kevork Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Ziyaretçiler 26 Eylül 2021 Pazar günü yapılacak dini törenlere riyaset etmesi için Patrik Hazretleri’ni davet ettiler. Yöneticiler, bu yıl da pandemi sürecini göz önünde bulundurarak, sadece dini törenlerle yetineceklerini ve akabinde sevgi sofrası düzenlemeyeceklerini bildirdiler. Sohbet esnasında, kilisede ve Sahakyan Nunyan okulunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler sundular.

Patrik Hazretleri, ziyaretçileri selamladıktan sonra, Surp Kevork Yortusu öncesinde ziyaretçiler tarafından aktarılan resmi bilgileri dinledi. Salgın sürecini takip eden günlerde beliren maddi zorluklara değinerek, bu zorlu dönemde beraberlik ruhuyla ve emin adımlarla ilerlemenin doğru olacağını söyledi. Patrik Hazretleri, öte yandan, Samatya’daki toplum yaşantısını ve kilise hayatını her zaman takdir ettiğini belirterek, semtin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti. Geleneksel ve canlı bu yaşam, birçoklarının ümitlerini tazelemekteydi. Patrik Hazretleri, son olarak ziyaretçileri takdis ederek, Ermeni toplumu yararına yürüttükleri çalışmalarda kendilerine başarılar diledi.

Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu temsilcilerinin ziyareti

Kadasetli Patrik Sahak II. 7 Eylül 2021 Salı günü son olarak Ergün Ayık başkanlığındaki Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu temsilcilerini kabul etti.

Misafirler, nezaket ziyaretiyle Patrik Hazretleri’yle görüşmeyi, kendileriyle istişarede bulunmayı ve Surp Giragos Kilisesi’nin resmi mercii sıfatıyla Patrik Hazretleri’ne bilgi sunmayı amaçladıklarını dile getirdiler. Sohbet esnasında, kilisenin şu anki durumu ve yenileme çalışmalarının ilerleyişi hakkında bilgiler sunuldu. Öte yandan, kilise vakfının çalışmaları hakkında da bilgiler verildi.

Patrik Hazretleri, yöneticileri selamladıktan sonra, aktarılan bilgileri dinledi. Kaydedilen gelişmeleri memnuniyetle karşılayan Kadasetli Patrik Sahak II, kilise hakkındaki olumlu gelişmelerin Patriklik Makamı’nı da sevindirdiğini sözlerine ekledi. Kiliseyle ilgili gelişmeleri takip ettiğini belirten Patrik Hazretleri, kilise vakıf yönetimi tarafından aktarılan bilgilerin Patriklik Makamı nezdinde özel bir anlam taşıdığını belirtti. Patrik Hazretleri, yenileme çalışmalarının yakın gelecekte başarıyla tamamlanmasını ve Surp Giragos Kilisesi’nin bir dua evi olarak yeniden kapılarını açmasını dilediğini belirtti. Görüşme sonunda, Patrik Hazretleri, yöneticileri takdis etti ve kilise yararına yürüttükleri çalışmalarda kendilerine başarılar diledi.

Bilindiği üzere, Surp Giragos Kilisesi, genel yapısı itibariyle Anadolu’da bulunan ve Patriklik Makamı’na bağlı en büyük Ermeni Kilisesi olma özelliğini koruyor. Geçtiğimiz yıllarda yenilenen kilise, terör olayları nedeniyle hasar görmüştü. Şu anda ise, kilise tekrar yenileme sürecinde bulunuyor.

Kumkapı Dışı Surp Harutyun Kilisesi Yönetim Kurulu üyelerinin ziyareti

Kadasetli Patrik Sahak II. 8 Eylül Çarşamba günü kilisenin din görevlisi Peder Natan Arabyan ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Aruş Taş önderliğindeki Kumkapı Dışı Surp Harutyun Kilisesi Yönetim Kurulu üyelerini Patrikhane salonunda kabul etti.

Ziyaretçiler, bu nezaket ziyaretiyle Kadasetli Patrik Hazretleri’ni şahsen ziyaret ederek kendilerine geçmiş olsun dileklerini sundular. Peder Natan Arabyan, Patrik Hazretleri’nin sağlığı ve esenliği için her zaman duacı olduklarını belirtirken, sağlık durumunun düzelmesi sonrası Surp Harutyun Kilisesi ailesi olarak Tanrı’ya hamt ettiklerini söyledi. Sohbet esnasında, kilisenin ve yönetim kurulunun faaliyetleri hakkında bilgiler de sunuldu. Öte yandan, gelecekteki projeler hakkında da bilgiler verildi.

Kadasetli Patrik Sahak II bu nezaket ziyareti münasebetiyle Peder Natan’a ve yöneticilere teşekkürlerini sundu, aktarılan bilgileri dikkate alarak, pederane öğütlerde bulundu. Bu vesileyle, ziyaretçilere çalışmalarında da başarılar diledi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi