27 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin Kuruluşunun 560. Yıldönümü Kutlandı

Rahip Hovagim Serovpyan’a Haç-Madalyon taşıma yetkisi verildi.

Kumkapı Patriklik merkez Surp Asdvadzadzin Kilisesi’nde, 22 Mayıs 2021 Cumartesi günü, Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II riyasetinde gerçekleşen törenle, Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin kuruluşunun 560. yıldönümü kutlandı.

Patrik Sahak II’nin riyaset ettiği ayine, Patriklik makamına bağlı Rahipler, Pederler ve patrikliğin ruhani eğitim alanları katılırken, Kumkapı Merkez Surp Asdvadzadzin Kilisesi vakfı başkanı Hrant Moskofyan da hazır bulundu.

Ayin, Patrik Sahak II’nin Patrikhane’den Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ne kortej eşliğinde girmesi ile başladı. Ayine katılan tüm din adamları, diyakoslar ve okuyucular tarafından okunan dualar, söylenen ilahilerin ardından Patrik Kadasetli Sahak II, 560 yıllık Patriklik Tahtı’nı kutsadı, sonrasında gönül sözünü dile getiren vaazını konuştu.

Ermenice olarak konuştuğu vaazında özetle; Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin Ermeni Kilisesi için önemini dile getirirken, İstanbul Tahtı’nın, Batı Ermenileri için taşıdığı değerini, Ermeni halkının gelişimi ve kültürü açısından yüzyıllarca önemli bir yer kapladığını söyledi.

560 yıllık mirasın bu günlere taşındığını, bu gün de bu ülkede, kiliseler, okullar, hastaneler, kilise koroları, dernekler, din adamları, öğretmenler, öğrenciler, iş adamları, gazeteler ile ayakta kalan Ermeni halkının, gelecek nesillere bu mirası devredeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından, patriklik makamına bağlı Rahip Hovagim Serovpyan’a törenle Haç-madalyon taşıma yetkisi verdi ve Kutsal Haç’ı taşıyanların, Haç’ın gücü ile Tanrı’nın takdisine layık olmalarını diledi.

Tören Rab’bin Duası ile son buldu. Ardından Patrik Sahak II kortej eşliğinde kiliseden çıkıp patrikhaneye geçti.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi