26 Nisan 2024 Cuma

Türkiye’de ”Normale Dönüş” Başlıyor

Kademeli normalleşmede yeni adımlar bugün Beştepe’de görüşüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık ettiği toplantının ardından alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre 1 Temmuz itibariyle; sokak kısıtlamaları tamamen kaldırılacak. Müzikle ilgili sınırlama 24.00’e çekilecek. Toplu taşıma ve şehirlerarası seyahat sınırlamaları da sona erecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçilecek. Ayrıca turizm sektörüne uygulanan KDV desteğinin de 1 ay daha uzatıldığı açıklandı.

Yeni normalleşme adımları için gözlerin çevrildiği Beştepe’deki kabine toplantısı 3,5 saat sürdü. 1 Temmuz itibariyle, sokak kısıtlamaları kalkacak. Toplu taşıma ve şehirlerarası seyahat sınırlamaları da sona erecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçilecek. Kabine toplantısından, milyonları ilgilendiren bu kararlar çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

”Hububat ile et, süt, yem fiyatlarını aşırı şekilde yükseltmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz, gerekli dersi vereceğiz. Turizm sektörüne verdiğimiz KDV desteğini 1 ay daha uzatıyoruz. Hedefimiz birkaç hafta içerisinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmaktır. 1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00’e çekiyoruz. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor.  Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum.”

Sağlık Bakanı Koca: Aşılama hızında en iyi performans Türkiye’nin

Türkiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında aşı uygulamalarıyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Our World in Data’yı kaynak göstererek, “AŞILAMA HIZINDA EN İYİ PERFORMANS TÜRKİYE’NİN. 14-20 Haziran arasında, Türkiye, Çin ve Almanya’yı geride bırakarak, aşılama hızında en yüksek performansı gösteren ülke oldu. Her gün, aşı programındaki her 100 kişiden ortalama 1,45’inin aşısı yapıldı” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımla aşılamada yeni yaş grubunu açıkladı. “AŞI RANDEVULARINDA YAŞ SINIRI 25’E İNDİ. Randevu alan gençler, aşı olmayı ertelemiş büyükleri varsa konuşup, randevu için yardımcı olsun. İlk randevular yarın. Gençlik salgına karşı harekete geçsin” ifadelerini kullanan Koca, yaş grubu gelen herkesi aşı olmaya çağırdı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi