28 Nisan 2024 Pazar

Ukrayna’da Barış İçin Dua Çağrısı

Ukrayna’ya desteklerini dile getiren Avrupa’daki Katolik Episkoposlar, Hristiyanları barış için dua etmeye çağırdı.

Avrupa Katolik Episkoposlar Kurulları Birliği (CCEE), ‘‘Son derece hassas bir dönemde, yetkililerin barış duygusuyla dolmaları için Hristiyanlardan Ukrayna için dua etmelerini istiyoruz. Yaşanan kriz, sadece diyalog yoluyla aşılabilir’’ ifadelerinde bulundu. CCEE başkanı Vilnius Başepiskoposu Gintaras Grušas, Avrupa’daki Katolik episkoposların bu sıkıntılı dönemde Ukrayna halkına yakınlıklarını ifade etmek istediklerini söyledi. Başepiskopos Grušas, ‘‘Ülkenin geleceğinde korku ve belirsizlik hâkimken, bu dönemde iman kardeşlerimizi ve tüm Ukrayna halkını kucaklamak istiyoruz’’ dedi.

Episkoposlar, uluslararası toplumu Ukrayna’ya desteğini sunmaya çağırdı. Başepiskopos Grušas, ‘‘Avrupa kıtasının çobanları olarak, geçen yüzyılın trajik savaşlarını unutmamaları ve uluslararası hukukun yanı sıra bağımsızlığa ve toprak bütünlüğüne saygı göstermeleri için siyasi liderlere çağrıda bulunmak istiyoruz’’ dedi. Episkoposlar yayınladıkları ortak mesajda, ‘‘Hükümetleri, Ukrayna’da diyaloga ve müzakereye dayalı kabul edilebilir ve kalıcı çözümler’ bulmaya çağırıyoruz’’ ifadesinde bulundu.

44 milyonluk bir nüfusa sahip olan Ukrayna, Rusya’dan sonra Avrupa’nın ikinci büyük ülkesidir. Rus-Ukrayna Savaşı olarak bilinen iki ülke arasındaki çatışmalar, Şubat 2014’te başladı. Temmuz 2020’de ise ateşkes ilan edildi.

Papa Françesko, diplomatlar için düzenlediği yıllık toplantıda Ukrayna’daki duruma değinerek, ‘‘Karşılıklı güven ve diyalog ortamına hazır olmak, Ukrayna’da kabul edilebilir ve kalıcı çözümlerin bulunabilmesi için tüm taraflara teşvik edici olmalı’’ dedi. Papa, ayrıca geçen ay Angelus kutsamasında, siyasi liderleri ‘silahlara değil, diyalog yoluna’ başvurmaya çağırdı.

Papa Françesko, ‘‘Sevgili Ukrayna, tüm kiliseleri, cemaatleri ve halkı için dua ediyorum ki, yaşanan krizler silahlarla değil, uluslararası diyalog yoluyla çözülebilsin’’ dedi. (CNA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi