26 Nisan 2024 Cuma

Ukraynalı Rahip: ‘‘Halkımızı Bırakmayacağız’’

Ukrayna’da çatışmalar devam ederken Peder Pavlo Vyshkovskyi, Rab’bin kendisine emanet ettiği inanlıları terk etmeyeceğini belirtti. 

Peder Vyshkovskyi, başkent Kiev’deki St. Nicholas Katolik Kilisesi’nin bölge rahibi olarak hizmet ediyor. Peder, cemaatinin ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini ve savaşın dehşeti karşısında insanlara ruhsal destek sağladığını belirtti. Peder Vyshkovskyi, ‘‘Önceleri Tanrı’ya iman etmeyen kişilerin şimdi Tanrı’yı ​​aradığını görüyoruz’’ dedi. 

Ruhsal Güç

Peder, ‘‘Ukrayna’da yaşam alt üst oldu. İnsanlar her gün ebeveynlerini ve çocuklarını kaybediyor’’ dedi.

Kardeşiyle beraber evlerinden çıkamayan inanlılar için çevrimiçi olarak ibadet hizmeti sunduklarını söyleyen Peder Vyshkovskyi, ‘‘Dışarı çıkamamalarına rağmen, bu zor zamanlarda Tanrı’nın Sözü’nü işitebildikleri için minnettarlar’’ dedi. Peder, erkeklerin ülkeyi savunmadan önce, Kutsal Komünyon’u almak için ayine katıldığını söyledi. 

Gıda Yardımı

Ukrayna doğumlu rahip, 24 Şubat’ta çatışmaların başlamasıyla yiyecek bulmanın güçleştiğini söyledi. Yurt dışından yardım alan peder, gıda ürünlerini ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor. Bazı Hristiyanların başkalarına yardım edebilmek için yardım malzemelerinden daha az aldığı öğrenildi. 

Hizmete Devam

Birleşmiş Milletler, 2 milyondan fazla kişinin ülkeyi terk ettiğini söylemesiyle birçok kişi Ukrayna kentlerinden ayrıldı. Rahipler, geride kalanlara hizmet etmeye ve ihtiyaç sahiplerini ağırlamaya devam ediyor. 

Ukrayna İçin Dua Çağrısı

Herkesi Ukrayna’da barışın sağlanması için dua etmeye çağıran peder, savaşın dehşetine rağmen mucizelerin gerçekleşmeye devam ettiğini söyledi. Peder Vyshkovskyi, ‘‘Tanrı’nın desteğini hissediyoruz. Ukrayna’da barışın sağlanması için dualarınıza ve desteğinize ihtiyacımız var. İsa Mesih’in inanlılara vereceğini söylediği esenlik, bizleri teselli edecektir’’ dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi