26 Nisan 2024 Cuma

Uyanış Gençliği Türkiye İlk Kez Bir Araya Geldi

Türkiye’nin 14 Şehrinden 210 Genç İlahi Söyleyip, Dua Etti

Geçtiğimiz 11 Mayıs Cumartesi günü ilk defa Uyanış Gençliği Türkiye, Ankara’da bir araya geldi. Türkiye’nin 14 farklı şehrinden 210 genç bir araya gelerek ilahiler söyledi, dualar etti ve paylaşımlarda bulundu. Farklı şehirlerden gelen gençler, cumartesi sabahı Ankara’ya gelerek birlikte vakit geçirip kahvaltı ettiler.

Farklı şehirlerden gelen gençler, cumartesi sabahı Ankara’ya gelerek birlikte vakit geçirip kahvaltı ettiler.

Etkinlik saat 10.00’da başladı. Açılış konuşmasının ardından Hatay Altınözü İsa Mesih Kilisesi’nin Tapınma önderi Ümit Tokgöz’ün yönettiği tapınma grubu sahneye davet edildi.

Tapınma zamanından sonra gençlerin gelecekleri hakkında bir vaaz veren İzmir Karataş kilisesi önderlerinden Zekai Tanyar sahneye çıktı. Tanyar vaazında birçok farklı alana değindi.

Tanyar verdiği vaazda “İman, sanki bir sesin bize, ‘Atla, seni tutacağım’ demesidir. O an hepimiz düşünürüz; atlayayım mı, atlamayayım mı? Burada devreye, İsa Mesih’e olan güvenimiz girer. Bütün mesele bu; İsa Mesih söylediği kişi mi, değil mi? O güvenilir mi, değil mi?’’

‘’Bizler Tanrı’ya sadece tapınmak için yaratılmadık, aynı zamanda O’nunla yürümek için de yaratıldık. Tanrı megolamanyak değil. Tapınma tabii ki var, ama Tanrı bizi ilişki için yarattı. Tapınma, Tanrı’ya Tanrılığını vermektir. İnsan soyu olarak başta reddettiğimiz şeyi, artık inanarak beyan etmektir. Biz Tanrı için tonlarca şey yapmaya çalışıyoruz. Oysa Tanrı bizden, O’nunla birlikte olmamızdan başka bir şey istemiyor’’ dedi.

Etkinliğin ikinci oturumu, Kurtuluş Kilisesi Tapınma Önderi Adrienne Neusch’ın yaptığı kısa bir tapınma ile devam etti. Beşiktaş Kilisesi Gençlik Önderi Kanivar Bakır’ın yönetiminde tüm Türkiye’deki kiliseler için dua edildi. Ardından Zekai Tanyar vaaz vermek için tekrar sahneye çıktı. Bu kez Tanyar, kilisenin geleceği hakkında vaaz verdi ‘’Yapacağınız her hizmeti Tanrı’nın süzgecinden geçirerek yapın. Ne yaparsanız yapın, Rab için yapar gibi; tam yapın.’’ Dedi.

Vaazın ardından İzmir Karataş Kilisesi önderlerinden Zekai Tanyar, Bible House Kilisesi Pastörü Behnan Konutgan ve Ankara Yaşam Kilisesi Önderi İbrahim Deveci; gençlerin yazdığı soruları yanıtlamak üzere panele başladı.

İlk kez düzenlenen UG Türkiye, Altınözü İsa Mesih Kilisesi Tapınma Önderi Ümit Tokgöz’ün yönettiği tapınma ve Üsküdar Yaşam Aile Kilisesi Gençlik ve Tapınma Önderi Çiğdem Alan’ın yaptığı teşekkür konuşması ile sona erdi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi