26 Nisan 2024 Cuma

Uyanış Gençliği’nde ‘İsa Mesih’in Öğrencisi Olarak Bedel Ödemek’ Konuşuldu

İstanbul’un farklı kiliselerinden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleşen Uyanış Gençliği, 7 Mart’ta yeniden bir araya geldi. Zeytinburnu Kilisesi’nden Murat Susmak’ın tapınma zamanını yönetmesiyle Türkçe ilahiler ve dualar eşliğinde toplantı başladı.

‘Sonuncular Birinci Olacak’  adlı tiyatro oyunu birlikte izlendi. Mart ayında doğan gençlere hediye verilerek, Pastör Sefa Görmezöz tarafından bereketleme duası yapıldı.

Bir Uyanış Gençliği klasiği olan ‘Her ay bir şehir için dua’ bölümüne geçildi. Bu ay ki şehir Niğde idi.Yaklaşık 360 bin nüfuslu şehrin iyiliği ve esenliği için, Bahçelievler Lütuf Kilisesi’nden Sinem Melis Yıldırım’ın yönlendirmesiyle değerli halk ve yöneticiler için dua edildi.

Günün paylaşımını Beşiktaş Kilisesi’nden Banu Çelik yaptı. İsa Mesih’e göre ‘İsa’nın öğrencisi olmak ne demek?’ temalı konuşmada, ‘‘2000 yıldır İsa’nın öğrencisi olmanın bir bedeli olduğunu görüyoruz. Daha önce ödenen bedeller sayesinde bugün kilise, hizmetine durmadan devam etmektedir. İsa Mesih’e göre öğrenci olmak demek, her gün bu bedeli ödemeye hazır olmak demektir. Her gün çarmıhını yüklenip, İsa Mesih’in ardından gitmek öğrenciliğin doğasında vardır’’ ifadelerinde bulunuldu.

Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının 4 Nisan Cumartesi Saat:16.00’da UG Salonu’nda gerçekleşeceğinin duyurusu yapıldı. Uyanış Gençliği toplantıları, Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. (SAT7 TÜRK/SMY)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi