28 Nisan 2024 Pazar

Uyanış Gençliği’nde Tanrı’nın Krallığı’nın Değeri Paylaşıldı

İstanbul’un farklı kiliselerinden gençler, 2 Mart Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Yonatan Günay’ın üstlendiği program, coşkuyla başladı. 

Programa Ankara’dan katılan Michel Geske ve tapınma grubu, sahnedeki yerlerini aldı. Gençler Tanrı’yı yücelten ilahiler eşliğinde Rab’be dualarını ve şükranlarını sundu. Ardından ‘İyi Haber’ adlı kısa film birlikte izlendi. 

Gençler bu ay Tunceli için dua etti. Değerli halkın selameti, kentteki Hristiyanların imanda gelişmesi ve yerel kilisenin büyümesi için Rab’bin önüne gidildi. Ardından Mart ayında doğan gençler sahneye davet edildi. Diri Su Kilisesi’nden Sezar İnceoğlu gençler için dua etti.

Tanrı Sözü üzerine paylaşımda bulunan Sezar İnceoğlu, Göklerin Krallığı’na değindi. Konuşmacı İnceoğlu, ‘‘İsa, öğrencilerine Göklerin Krallığı hakkında benzetmelerle konuştu. Tanrı’nın egemenliğiyle ilgili sırları ancak İsa Mesih bizlere açabilir. İsa’nın aracılığı olmadan Göklerin Egemenliğe kimse giremez. Tanrı’nın Krallığı için çok büyük bir bedel ödendi. Biz bunu hak etmemiştik, ancak Tanrı, karşılıksız armağanını yani Oğlu’nu sundu. Sadece İsa’nın çarmıhtaki ölümüne ve kanına iman edenler bu krallığa girebilir’’ diyerek gençleri teşvik etti.

Toplantı, Tanrı’yı yücelten ilahiler ve dualarla son bulurken, bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının 6 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da UG Salonu’nda gerçekleşeceği açıklandı.

Uyanış Gençliği toplantıları, Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. 

(SAT-7 TÜRK/Sinem Melis Yıldırım)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi