27 Nisan 2024 Cumartesi

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

“Dzağgazart” (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih’in Yeruşalim’e Giriş Yortusu, Vakıfköy’de de Surp Badarak ayini ile kutlandı. 

24 Mart Pazar günü, Hatay Samandağ ilçesi Vakıfköy mahallesinde Dzağgazart Yortusu kutlandı. 

Asrın felaketi olarak da adlandırılan 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra, Vakıfköy Surp Asdvadzadzin Kilise’sinin tadilatta olmasından dolayı, Müteveffa Patrik Mesrob II. adını taşıyan Mesrob II. Kültür Merkezi salonunda, Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan eli ile Surp Badarak sunuldu. 

Kıdemli okuyucular Yusuf Tabaş ve Misak Hergel Rab’bin Sofrası’na hizmet ettiler. İlahileri köy halkından gönüllü okuyucular Armenuhi Hergel, Eda Kısadur ve Miran Kısadur seslendirdiler. 

Surp Badarak (Kutsal Sunu Ayini) sırasında Peder Avedis vaaz verdi. Vaazına “Rab’bin Adıyla Gelene Övgüler Olsun” sözünün ne ifade ettiğini anlatarak başlayan Peder Avedis özetle, “Rab İsa Mesih’in bizler için ölüme meydan okuyarak Kudüs’e girmesi yüreklerimizi temsil etmekte. Rab İsa bununla bize yüreklerimize salmış olduğumuz korku yerine cesaret ve eşsiz sevgiyi göstermek istemiştir. Rab’bin Kudüs’e girişi yeryüzü krallarının aksine bir sıpa üzerinde olmuştur. Gösterişten uzak alçak gönüllülüğü temsil eden bu olay, yüreğimizi Rab’den koparan bizleri her türlü esenlikten uzak tutan kini, nefreti, kıskançlığı ve bu buna benzer tüm günahları terketmemizi sağlamıştır. Şunu unutmayın Rab İsa Mesih ‘Kapıda Durmuş, Kapımızı Çalıyor.’ Biz de onunla birlikte bu hafta sonu onun Dirliş Bayramını coşkuyla kutlayacağız” dedi. 

Surp Badarak’ın ardından tüm Rab’de uyuyanlar ve özellikle geçen yıl depremde hayatını kaybeden tüm canlar için “Hokehankisd” (Ayin-i Ruhani) duaları okundu. Sonrasında törene katılan inanlılar Peder Avedis’in dağıttığı zeytin dallarını alıp evlerine bereketi taşıdılar. 

(Fotoğraflar: Daron Özunciyan ve Ketrin Tabaş)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi