29 Nisan 2024 Pazartesi

Vatikan’da Paskalya Kutlaması

Papa Françesko, Diriliş Bayramı’nın sevinciyle ve ölümden dirilen İsa Mesih’in getirdiği barış mesajıyla bir araya gelen 100 bin inanlı ile Paskalya kutlamasını gerçekleştirdi.

Aziz Petrus Bazilikası’nda gerçekleşen Kutsal Diriliş Yortusu kutlaması, Hollanda’dan getirilen 40 bin çiçekle süslenmiş kilise avlusunda başladı. Diyakonlar, En Kutsal Kurtarıcı ikonasının kapılarını açtı ve yaklaşık 100 bin inanlı, iki yılın ardından Diriliş Bayramını kutlamak için bir araya geldi.

Ölümden Dirildi

In this photo provided by the Vatican newspaper L’Osservatore Romano, Pope Francis waves to the crowd from the balcony of St. Peter’s Basilica where he delivered the Urbi et Orbi (Latin for to the city and to the world) at the end of the Easter Mass in St. Peter’s Square at the the Vatican Sunday, April 20, 2014. (AP Photo/L’Osservatore Romano, ho)

Elçilerin İşleri’nden okuma gerçekleştirildi. Ardından Yuhanna Müjdesi’nin Latince ve Grekçe tercümelerinden Kutsal Yazıları henüz anlamayan öğrencilerin boş mezar karşısında şaşkına döndüğü bölümler okundu. Tanrı Sözü’nün ilan edilmesinin ardından sessiz zaman geçirildi. 

Ortak İyiliği Aramak

Hristiyanların çeşitli dillerdeki dualarında, dünya liderlerine ortak iyiliği aramaları için çağrıda bulunuldu ve savaşta hayatını kaybedenler için Ukraynaca dualar edildi. Papa Françesko’nun kutlaması ve barışın sağlanması dileğiyle Diriliş Bayramı ayini tamamlandı. 

Kutlamanın ardından Papa, ‘papamobile’ adı verilen üstü açık aracıyla inanlıları selamladı ve kendisini arayanlara sevgi gösterebilmek için aracıyla bir süre durdu. Papa Françesko’nun papamobile ile halkın arasına karışması, salgın nedeniyle uzun süredir devam eden kısıtlamalardan sonra beklenen normale dönüşü işaret ediyor. (Vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi