28 Nisan 2024 Pazar

Vatikan’dan, Kadınlar için Tarihi Karar

The Guardian’da yer alan habere göre, Vatikan’da, kadınlar için tarihi bir karar alındı. Roma Katolik Kilisesi ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko, kadınlara oy kullanma hakkı tanıdı.

Papa Françesko, Episkoposlar Meclisi’nde (Sinod) kadınların da oy kullanma hakkına sahip olmasına karar verdi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Papa, kadınların Episkoposlar Meclisi’ndeki 365 oydan 54’üne sahip olmasının yolunu açtı.

Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre, Papa, dünyanın her yerinden gelen episkoposların belirli konuları ele almak üzere periyodik aralıklarla toplanan Katolik Kilisesi’nin önemli istişare organlarından Episkoposlar Meclisi’nin yönetimiyle alakalı normlarda bazı değişikliklere gidilmesini onayladı.

Kadınların ve episkopos olmayanların ilk kez oy kullanacağı Episkoposlar Meclisi’nde, kadınların rolünden, rahiplerin bekarlığına kadar kilisenin karşı karşıya olduğu bazı konular ele alınacak. Episkoposlar Meclisi, 3 hafta sürecek.

İtalyan basınında, bu değişikliklerin Vatikan için “tarihi bir dönüm noktası” olduğu ve “Katolik Kilisesi’nde emsali olmayan bir yenilik” olduğu ifade edildi.

Kutsal Meclis organizasyonundan sorumlu isimlerden olan Kardinal Jean Claude Hollerich, basına yaptığı açıklamada, “Bu önemli bir değişiklik ama bir devrim değil” ifadesini kullandı. (NTV)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi