26 Nisan 2024 Cuma

Z Kuşağı Gençlerinin Sadece Yüzde 9’u Kutsal Kitap’a Bağlı Yaşıyor

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu’nun yeni bir raporuna göre, Z kuşağı üyelerinin yüzde 10’undan azı Kutsal Kitap’a bağlı olarak yaşıyor. Raporda 9 ila 24 yaş aralığındaki bireylerin ‘Kutsal Kitap ile tutarsız bir ilişkisi’ olduğu tespit edildi.

Sonuçlar, Z kuşağının (15-17 yaş arası) yalnızca yüzde 9’unun Kutsal Kitap ile meşgul olduğunu, yani Tanrı Sözü’nü okumaya odaklandığını gösterdi. Bununla birlikte, Z kuşağı gençlerinin yüzde 47’lik bir kısmı, ‘Kutsal Kitap’tan Ayrılmış’ olarak sınıflandırıldı.

18 ila 24 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 14’ünün Kutsal Yazılarla meşgul olduğu belirtilirken, bu oran Y kuşağında (25-40 yaş arası) yüzde 23. Amerika Kutsal Kitap Topluluğu’nun raporunda, Amerikalı yetişkinlerin yarısı, Kutsal Kitap Kullanıcısı olarak nitelendirildi. Bununla birlikte, Z kuşağı gençlerinin yalnızca üçte birinin (yüzde 34), Y kuşağının ise yaklaşık yüzde 49’unun Kutsal Kitap Kullanıcısı olduğu belirtildi.

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu ayrıca, Z Kuşağı gençlerinin, salgın boyunca Kutsal Kitap okuma oranının azaldığını bildiren ve 2020’de ırksal adaletsizlikle ilgili protestoları yaygınlaştıran grup olduğunu keşfetti. Raporda, ‘‘2020’de yaşananlar, gençler arasında Kutsal Kitap’ın daha fazla okunmasına yol açmadı. Z kuşağı gençleri arasında (yüzde 27), Z kuşağı yetişkinlerine (yüzde 19) veya Y kuşağına (yüzde 9) kıyasla Kutsal Kitabı okumayı azalttıklarını söyleme olasılığı daha yüksek’’ ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, Y kuşağının yüzde 29’u, Z kuşağı yetişkinlerinin yüzde 27’si ve Z kuşağı gençlerinin yüzde 21’i Kutsal Kitap okumalarında bir artış olduğunu bildirdi.

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu, Z kuşağının Kutsal Yazıların değeri hakkında önemli bir belirsizliğe sahip olduğunu açıkladı. Raporda, ‘‘Kutsal Kitap’ın ideallerini sürdürmedeki önemi sorulduğunda, Z kuşağı gençlerinin yetişkinlere ve yaşlılara kıyasla kararsız kalma olasılığı daha yüksek. Z kuşağı gençliği, zamanla fikirlerini şekillendirebilir, ancak Kutsal Kitap’ın Özgürlük ve Birlik gibi konularla ilgisini sorgulaması Y kuşağına kıyasla daha olasılı’’ ifadeleri yer aldı.

Rapor, 18 yaş ve üzeri yetişkinlerden alınan 3,354 yanıtla çevrimiçi olarak hazırlandı. Toplam +/− 1,692 hata payına sahip çalışmaya, 15-17 yaş arası 91 genç katıldı. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi