26 Nisan 2024 Cuma

Zulüm Gören Hristiyanlara 100 Bin Adet Kutsal Kitap Gönderilecek

Hristiyan yardım kuruluşu Open Doors, bağış toplama etkinliği sayesinde zulüm gören inanlılara 100 bin adet Kutsal Kitap gönderecek.

Dünya çapında baskı altındaki Hristiyanların durumunu izleyen Open Doors, Kasım ayı sonlarında Afganistan, Kuzey Kore ve Nijerya gibi ülkelerde zulüm gören Hristiyanlara 100 bin adet Kutsal Kitap göndermek için gerekli olan parayı toplayabildi. Kutsal Yazıları ve öğrencilik materyallerini zulme uğrayan bir Hristiyana sunmanın Kutsal Kitap başına yaklaşık 7 dolara mal olduğu açıklandı.

Bağış toplama etkinliği, dünya çapında bir bağış programı olan ‘Giving Tuesday’ aracılığıyla gerçekleşti. Open Doors Başkanı David Curry, bağış toplama etkinliğini ABD’de gördüğü en büyük destek hareketi olarak nitelendirdi. Curry, ‘‘İhtiyaç her zamankinden daha fazla ve Amerikalıların zorlukların üstesinden gelmek için harekete geçtiğini görmek teşvik edici. Bu, dünya çapında zulüm gören Hristiyanların yaşamlarında olağanüstü bir fark yaratacak’’ dedi.

Bağış kampanyası 23 Kasım’da destekçilere Hristiyanlara yönelik zulmün son zamanlarda dünya çapında arttığını bildiren bir e-mail ile başladı. Email’de, ‘‘Tanrı’nın Sözü, insanların O’nun adına güçlü kalmasına yardım edebilir’’ yazıyordu. Open Doors, bağış toplama hedefine kısa zamanda ulaştı. Open Doors, kurucusu Andrew’un arabasına Kutsal Kitapları saklayıp onları Tanrı’nın Sözü’nün yasaklandığı yerlere götürmesiyle 1955’te hizmete başladı.

Curry, ‘‘Hristiyan olmanın en zor olduğu yerlere Kutsal Kitap’ı ulaştırma çabaları devam ediyor. Günümüzde modern yöntemler aracılığıyla herkes Kutsal Yazıların Hristiyanlara ulaşmasını sağlayabilir. İnsanların diledikleri gibi ibadet etme veya ibadet etmeme özgürlüğüne sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu, Tanrı’nın Sözü’nün bir kopyasına sahip olmak için kendi seçimlerini yapabilmeyi de içermektedir. Kutsal Yazılara erişimin sadece ruhsal bir gelişme değil, aynı zamanda zor koşullar altında teselli ve güç sağlayacağını da deneyimlerimizden biliyoruz’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi