26 Nisan 2024 Cuma

2019 Yılının En Çok Okunan Kutsal Kitap Ayeti, Filipililer 4:6

Kutsal Yazılarda okuduklarımız nasıl hissettiğimizin bir göstergesiyse, YouVersion’un en çok okunan Kutsal Kitap ayeti bunun bir işareti olabilir. İklim protestolarının ve ABD ile İngiltere’de siyasi sıkıntıların yaşandığı bir yılda, insanların Kutsal Kitap’tan teselli bulmaya çalışması sürpriz değil.

YouVersion, 2019’da en fazla ilgi çeken ayetin, Filipililer 4:6 olduğunu açıkladı. Bu bölümde, ‘Hiç kaygılanmayın, her konudaki dileklerinizi Tanrı’ya dua edip yalvararak şükranla bildirin’ sözleri bulunuyor.

YouVersion kurucusu Bobby Gruenewald, “Arzumuz, insanların Kutsal Kitap’ı her gün okumalarını ve Tanrı ile ilişkilerinde büyümeleridir” dedi. 

YouVersion uygulamasına erişim sağlayanların sayısında da artış oldu. Genel olarak, kullanıcıların önceki yıla göre, yüzde 30 daha fazla Kutsal Kitap okuduğu ve dinlediği bildirildi. Buna göre, 2019 yılında toplam 5,6 milyar bölüm dinlenirken, 35,6 milyar bölüm ise okundu. Ayrıca günlük okuma planlarındaki etkileşim sayısı da arttı. Günlük okuma planlarında 1.1 milyar gün ile rekor kırılırken, 478 milyondan fazla ayet paylaşıldı. 

Uygulama bu yıl 50 milyon defa indirilerek, dünya çapında toplam 400 milyon defa indirilmiş oldu.

Gruenewald, “Global angajmanda gördüklerimiz bizi heyecanlandırıyor. Çünkü her vurgulanan ayet, her tamamlanan okuma planı, her dinlenen bölüm Tanrı’yı daha yakından tanımak demektir. Tanrı’nın bu uygulamayı acıyla dolu olan bu dünyada, umut ve sevgi mesajını iletmek için nasıl kullandığına şaşırıyoruz. Yardım edemiyor olsak da, her ulusa ulaşabilmek için neler yapabileceğimizin farkında olmalıyız’’ dedi. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi