26 Nisan 2024 Cuma

Early Rain Kilisesi Pastörü Hapis Cezasına Çarptırıldı

Çin’deki Early Rain Covenant Kilisesi’nin kıdemli pastörü, yasadışı ticaret suçlamasıyla, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Pastör Quin Defu ve ailesi

5000 kişilik cemaatten oluşan kilisenin 20 bin Hristiyan kitaba sahip olması nedeniyle, Qin Defu adlı pastör, suçlamaların odağı haline geldi. 29 Kasım’da verilen 4 yıllık hapis cezasının, pastörün devlet tarafından atanan avukatı kabul etmesi durumunda geçerli sayılmayacağı ve serbest kalacağı iddia edildi. 

Early Rain Covenant Kilisesi Pastörü Wang Yi’nin avukatı, Facebook üzerinden yayınladığı mesajında, ‘‘Polisin, aileye hükümet tarafından atanan bir avukatı kabul etmesi durumunda pastörün serbest bırakılacağına dair söz verdiğini’’ yazdı.

Kilisede kullanılan 20 bin kitabın, çoğu küçük kitapçıklardan ibaret olmasına rağmen, pastör yasadışı ticaret yapmakla suçlandı. Suçlamalar hakkında sorumluluğu üstlenen Wang Yi’nin de 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağı konuşuluyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında, Early Rain Covenant Kilisesi Pastörü ve sosyal aktivist olan Wang Yi ve eşi Jiang Rong ile Defu dahil olmak üzere, kilisenin 100 üyesi tutuklanmıştı. Üyelerin bazıları kiliseye katılmaktan vazgeçtiklerine dair belge imzalayınca serbest bırakıldılar.

Devlet düzenini bozmakla suçlanan Pastör Yi, henüz açıklanmayan bir yere götürüldü ve mahkum edildi. Yi’nin avukatları ve ailesi, bir yıl sonra bile pastörün nerede olduğunu öğrenemedi.

ABD İnsan Hakları Konseyi’nin 1 Ekim tarihli raporu, kilisenin 13 üyesinin halen tutuklu olduğunu belirtti. Tutuklu olanlar, devlet düzenini bozmaya çalışmakla, kargaşa çıkarmakla, yasadışı ticaret ve yayıncılık yapma suçlamalarıyla yargılanıyor.

Pastör Wang, tutuklamalar hakkında yazdığı mektubunda ‘‘Komünist rejiminin kiliseye yönelik zulmünü ve kötülüklerini açıkça ve şiddetle kınıyorum. Aldığım çağrı, şiddetten uzak yöntemler kullanmayı öğretiyor. Kurtarıcım İsa Mesih, kötülükler karşısında sevinçle durmamı istiyor’’ ifadeleri yer aldı. 

Çin’de en büyük ve en korkunç zulmün Hristiyanlara uygulandığına da değinen Yi, Tanrı’nın yardımıyla Çinli Hristiyanlara yapılan zulmün, gelecekte insanları hayal kırıklıkları içinde İsa’ya yönlendireceğini umduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yetkililer, 1000’den fazla kişinin katıldığı Pekin’deki Shouwang Kilisesi’ni kapattı. Ekim ayında ise, Anhui eyaletindeki büyük bir kilisenin yıkıldığı ve pastörünün de gözaltına alındığı öğrenildi. 

China Aid adlı yardım kuruluşu, Çin hükümeti tarafından zulme maruz kalan Early Rain Kilisesi üyeleri için herkesi duaya davet ederek, ‘‘Rab, bu kötülük yapanları affet, ne yaptıklarını bilmiyorlar’’ dedi. (christiandaily)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi