27 Nisan 2024 Cumartesi

Endonezya’da 9 Bin Hristiyan Mahkûm Ceza İndirimi Alıyor

Endonezya Noel günü, dine hakaret suçlamalarıyla cezalandırılan bir Hristiyan valinin cezası da dahil olmak üzere, 9bin üzerinde Hristiyan mahkûmun cezasında indirim uygulandı.

Jakarta Post’a göre, Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanlığı, 9333 Hristiyan mahkûmun cezasını indirdi. En az 175 tutuklu serbest bırakıldı. Hukuk ve İnsan Hakları Bakanlığı’ndan bir yetkili, “Toplam 175 mahkûmun ceza indirimleri sonrasında serbest bırakıldığı”nı belirtti.

Haber yayını, mahkûmların bu yıl işledikleri suçlar göz önüne alınarak idari ve maddi sebeplerden dolayı ceza indirimine gidildiğine dikkat çekti.

Mahkumların aldıkları ceza indirimi onların hapiste kalmış olduklarına süreye bağlı olarak değişmekteydi. Jakarta Post, bir ila üç yıl arasında hapis yatmış olan mahkûmlara bir ay veya daha uzun bir süre indirim yapıldığını ifade ederek, bu indirimlerin 15 gün ile azami iki ay arasında değişmekte olduğunu bildirdi. Jakarta Post ayrıca, ceza indirimleri alan Hristiyanlar arasında, geçtiğimiz yıl haksız yere dine küfretmekle suçlanan eski Jakarta valisi Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama’nın da bulunduğuna dikkat çekti.

2016’da, Buni Yani adında bir kişi Hristiyan valiyi Thousand Islands Regency’de kalan kişilerle bir konuşma yapıyor gibi gösteren üzerinde oynanmış bir videoyu Facebook sayfasında yayınladığı zaman, Purnama, sıcak bir tekrar seçim kampanyasının tam ortasındaydı. Yani’nin video üzerinde oynama yaptığını kabul etmiş olmasına ve 2011 sayılı Bilgi ve Elektronik İşlem Yasası’nın 32. maddesinin ihlali nedeniyle mahkûm edilmiş olmasına rağmen, Purnama yine de hapis cezasına çarptırılmıştı

Jakarta Post’a göre, Purnama’nın iki yıllık cezası 15 gün kadar azaltıldı. Purnama’nın avukatı Teguh Samudra, “Pak Ahok’a 15 günlük bir ceza indirimi verildi” dedi.

Open Doors USA’in 2017 Dünya İzleme Listesine göre Endonezya, Hristiyan zulmü konusunda dünyadaki 46’ncı en kötü ülke olarak yerini alıyor. Endonezya dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

Herald Malaysia.com’a göre, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo Noel tatilini kutlayan Hristiyanlar için bir dayanışma mesajı verdi. Mesajda, Widodo, “Endonezya halkının çok kültürlülüğünün gerçekten bir nimet olduğunu” belirtti. Widodo, Endonezya’daki Hristiyanların genellikle “kanıksanmış olduklarını” sözlerine ekledi.(christianheadlines)

 

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi