26 Nisan 2024 Cuma

Gençler, 5. Dünya Gençlik Parlamentosu’nda Buluştu

Dünyanın dört bir yanından gelen gençler İspanya’daki Salamanca Pontifical Üniversitesi’nde düzenlenen 5. Dünya Gençlik Parlamentosu’na katıldı.

Dünya Gençlik Parlamentosu, gençleri gelecekteki vizyonlarında kişisel ve sosyal yaşamlarında birlik, yönlendirme ve anlam kazandırma konularında teşvik ediyor.

Bir hafta süren etkinliğe 22 ülkeden 120’den fazla genç katıldı. “Idente Youth” tarafından desteklenen bir proje Dünya Gençlik Parlamentosu (WYP)’nun ilk toplantısı 2009’da Roma’da düzenlenmişti.

Salamanca kentinde düzenlenen konferansta katılımcılar deneyimlerini paylaşarak, barış umutlarını dile getirdi. Brezilya’dan Paula Garcia, ‘‘Yılda 60 bin cinayetin yaşandığı ve yoksullukla mücadele edilen bir ülkede yaşıyorum. Bu bizim savaşımız. Gelecekteki barış umudunu kalbimde taşıyacağım’’ diye belirtti.

Ekvator’dan Kichwa Otavola halkının üyesi olan Eder Santacruz, ‘‘Sorunları çözmede çatışma yerine diyalog kullanılmalı. Dünya Gençlik Parlamentosu’nda farklı kültürlerin, etnik kökenlerin ve dinlerin bir araya gelmesinin mümkün olduğunu görebiliyoruz’’ dedi. (vaticannews.com)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi