26 Nisan 2024 Cuma

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde ‘İsim Bayramı’ Coşkusu

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi, geçtiğimiz Pazar günü isim bayramını görkemli bir ayinle kutladı. Aziz Nikola Bayramı çerçevesinde, kilisenin de isim bayramı olması dolayısıyla Kilise Vakfı Yönetimi tarafından bir kahvaltı etkinliği de düzenlendi.

Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından yönetilen ayine çok sayıda cemaat üyesi katıldı. Aziz Nikola için özel bir duanın da okunduğu ayin sırasında, önce Papaz Yıldırım ve ardından da cemaat üyeleri Aziz Nikola’nın ikonasına saygıda bulundu.

Bayramların anlamları ve önemi hakkında kısa bir değerlendirmelerde bulunan Kilise Pederi Yıldırım; “Biz daima dualarımızda, ilk etapta memleketimiz, devletimiz için dua eder, iyilik temennilerimizi yaparız. Hastalarımız ve ıstırap çekenler için de dua ederiz. Bizler için Aziz Nikolaus’un ayrı bir önemi vardır. Aziz Nikolaus, Gemicilerin kurtarıcısıdır. Bildiğimiz kadarıyla gemilerin çoğunda Aziz Nikolaus’un ikonası vardır.

Ayrıca Aziz Nikolaus İskenderun Kilisemizin de hâmisidir, yani koruyucusudur. Bu yüzden bugün kilisemizin de bayramıdır. Nikolaus, 300’lü yıllarda yaşamış bir Aziz’imizdir ve kendisi Antalya Demrelidir. Azizdir ve Kurtarıcıdır. Bu vesileyle herkesin, tüm cemaatimizin, Aziz Nikolaus Bayramını kutluyoruz” dedi.

Kahvaltı ve Kermese Yoğun İlgi

Ayin sonrasında, kilise salonunda, Kilise Vakfı Yönetimi tarafından cemaat üyelerine yönelik düzenlenen kahvaltı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Hep birlikte kahvaltı eden cemaat üyeleri birbirlerinin bayramlarını kutladı.

Noel’e Hazırlık devresi olması dolayısıyla, ayrıca kilise bahçesinde Noel Kermesi de açıldı. Noel baba, Noel Ağacı gibi figürlerin olduğu tepsi, havlu, fincan ve süs eşyalarının satışa sunulduğu kermese cemaat üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. (SAT-7 Türk/ İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Fotoğraflar: İlyas Edip Terbiyeli, Ketrin Tabaş

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi