26 Nisan 2024 Cuma

Menemen Rum Kilisesi’nde Barış Güvercinleri Uçuruldu

İzmir’e bağlı Menemen Belediyesi tarafından restore edilen 19. yüzyıl eserlerinden Rum Kilisesi Agios Konstantinos, 9 Mayıs 2015’de, İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos’un da katıldığı törenle hizmete açıldı. 93 yıl aradan sonra yenilenen Rum Kilisesi’nin hizmete açılışının yıl dönümünde; Yunanistan, Belçika ve Türkiye’den Ortodoks Cemaati üyeleri Menemen’de buluştu.

İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos’un yönettiği ayin ve ardından Kilise avlusunda düzenlenen etkiliğe Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra; Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argiro Papulia, Orta Makedonya Bölge Vali Yardımcısı Teofanis Pappas, Nea Menemeni Belediye Başkanı Lazaros Kyrizoğlu, Hortiati ve Plea Belediye Başkanı Kaytecidis İgnadyos, Delta Belediye Başkanı Eftinyos Fotopulos, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar da katıldı.

menemende-baris-guvercinleri-ucuruldu 3 “İçimizde sevgi var”

Menemen’de tüm inançlardan olan vatandaşlara hizmet verdiklerini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Biz bu güzel, şirin ilçemizde bu görevi yaptığım sürece ve yaşadığım sürece, görevlerim olmasa dahi bu hizmetlere katkı sunmaya devam edeceğim. Bizim anlayışımızda hangi dinden, hangi dilden olursa olsun hiçbir şey fark etmiyor, her iki anlayışı da kucakladığımızı bildirmek isterim. Türk olmuş, Yunan olmuş, Alman olmuş, Amerikan olmuş, İngiliz olmuş dünyanın hangi vatandaşıysa bizim için geçerli olan önce insanlıktır, biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik çünkü. İçimizde sevgi var, sevgi var, sevgi var” diye konuştu.

“Menemenliler sizi çok seviyorlar”

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan İstanbul Rum Ortodoks Patriği 1. Bartholomeos,  “Geçen sene burada yaşadığımız duygu dolu anlar, bu sene de sayenizde tekrarlanmış oluyor. Size müteşekkiriz. Burada hazır bulunan Yunanistan’dan gelen, hatta Belçika’dan gelen kardeşlerimiz adına, İstanbul’dan gelen katılımcılar adına sizlere ve sayın mesai arkadaşlarınıza en samimi şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Uzun senelerdir bu görevdesiniz, bu makamdasınız. Bu demektir ki Menemenliler sizi çok seviyorlar ve size her defasında oy veriyorlar, laiksiniz. Bizler de elimizde oy olsaydı size verirdik, ama ne yazık ki yok.” diye konuştu.

Başkan Tahir Şahin’in barış dolu mesajlarına canı gönülden katıldığını ifade eden Patrik Bartholomeos, konuşmasını “Bütün söylediklerinize canı gönülden katılıyoruz. Çünkü, söyledikleriniz insanlığın özlediği şeylerdir. Barış, dostluk, birlik, beraberlik, sevgi bütün bunlara katılıyoruz, bütün bunları paylaşıyoruz. Türk-Yunan ilişkilerinin çok ileriye doğru gitmiş olmasını ve geçenlerde İzmir’de iki ülkenin Başbakanlarının buluşmaları ve birkaç anlaşmaya imza atmalarını selamlıyoruz ve bundan umut alıyoruz. Geleceğimiz parlak olsun, barış içerisinde olsun.” diyerek sonlandırdı.

Menemen  Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Karma Zeybek Ekibi ile Nea Menemeni Geleneksel Dans Grubu’nun gösterileriyle devam eden program, Aya Kasyani Kilise Korosu’nun seslendirdiği şarkılarla son buldu. (Medyaege / BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi