26 Nisan 2024 Cuma

Myanmar Episkoposları Şiddetin Durması İçin Çağrıda Bulunuyor

Myanmar’da yaşayan dört episkopos, ülkenin kuzeyinde olan şiddeti dikkate alınca, Myanmar’ın lider siyasi figürüyle görüştü. Episkoposlar, Hristiyan grupları derinlemesine etkileyen ve uzun süren çatışmalardan bahsetmek için Aung San Suu Kyi’yi ziyaret etti.

Birçok Hristiyan’ın yaşadığı Kaçin ve Şan eyaletindeki etnik gruplar, Yangon’da uzun süredir hükümete karşı çıkıyor ve 10 yıldır daha fazla özerklik için savaşıyor. Savaş, 2011 yılından bu yana yoğunlaşıyor ve bir sonraki ay düzenlenecek barış konferansının olmasına ragmen, Burma askerleri 2016 yazından beri hava saldırıları gerçekleştiriyor.

Myanmar’ın Budist bir ülke olmasına rağmen 1 miyon 700 bin Kaçin sakininin çoğu Hristiyan olduğu belirtiliyor.

Episkoposların Suu Kyi ile bir saat görüştüğü bildirilirken, Episkopos Raymond Gam, “Savaşın insanları daha çok evlerini terketmek zorunda kaldıklarını, güvensizliğe ve insani yardım dağıtımının zorluğuna yol açtığını vurgulamak istedik” diye belirtti.

Demokrasi kampanyaları ve uzun süren ev hapsi nedeniyle Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Sui Kyi, serbest bırakıldıktan sonra azınlıklara karşı baskıyı, özellikle de dünyanın en çok zulüm gören insanları olarak tanımlanan Rohingya halkına karşı yapılan baskıyı, yeterince durduramadığı için saldırıya uğradı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, son zamanlarda Myanmar’daki Hristiyanlar ve özellikle Baptistler ve Katolikler üzerine saldırıların olduğu bir rapor yayınladı. “Uzun yıllardır sivil toplum örgütleri, Birmana askeri güçleri tarafından işlenen Kuzey Şan ve Kaçin eyaletlerindeki sivillere yönelik yasadışı öldürme, işkence, tecavüz, zorla çalıştırma ve diğer kötü muameleler belgelendi” diye belirtildi.(Elise M.)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi