27 Nisan 2024 Cumartesi

Papa Françesko, Aziz Ignatius Bayramını için Cizvit Kardeşlerle Öğle Yemeğinde Bir Araya Geldi

Papa Françesko, Pazartesi günü Cizvit (Jesuit/ İsa Mesih’in Askerleri/ Teolojik Manada) Tarikatı’nın kurucusu Loyolalı Aziz Ignatius bayramını kutlamak için düzenli olarak gerçekleştirdiği gibi Cizvit Kardeşleri Roma’daki Cizvit Curia evinde ziyaret etti.

Cizvit Tarikatı’ndan çıkan ilk Roma Episkoposu olan Papa Françesko, Cizvitlerin başı Peder Arturo Sosa tarafından karşılandı.

Papa Françesko, Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde, Aziz Ignatius’u onurlandıran ve dualarını isteyen bir tweeti 35 milyon takipçisi ile paylaşmıştı: “Loyola’lı Aziz Ignatius gibi, Rab İsa Mesih tarafından kazanılalım ve O’nun yönetimi bizleri başkalarının hizmeti için teşvik etsin”

Papa Françesko, 2013’te Roma Piskoposu seçildikten sonra her sene Cizvit Tarikatı’nın Kurucusu Aziz Ignatius bayramı için, Cizvitleri ziyaret etmektedir.

Papa Françesko Aziz Ignatius’un gömüldüğü Cizvitlerin ana kilisesi olan Gesu Kilisesi’nde gerçekleşen ayini ve Azizin 31 Temmuz bayramını kutladı.”

Loyolalı Aziz Ignatius Kimdir?

Loyolalı Aziz Ignatius 1491- 1556 yılları arasında yaşamıştır. Aziz Ignatius, İsa Mesih’e adanmış yaşamı öncesinde bir ordu mensubudur. Fakat aldığı önemli bir yara, onun ordudan ayrılmasına vesile olmuştur. Önceleri Montserat’da, Monrese’de (İspanya) ve Kudüs’te bir kaç inziva dönemi geçirir.

Barcelona ve Paris’te tahsil yapar. Paris’te 15 Ağustos 1534 te, Ignatius ve 6 arkadaşı, kendilerini Papa’nın hizmetine vakfetmeye ant içerler. Kendilerine “İsa’nın Askerleri” (Compagnie de Jésus) adını verirler.

Papa Françesko ve Cizvit Tarikatı

Papa Françesko, 1958 yılında Cizvit tarikatına çıraklık seviyesi ile girdi. 1963 yılında Felsefe derecesi almış ve üç yıl boyunca dini literatür ve psikoloji öğretimi almıştır. 1967- 1970 yılları arasında Teoloji üzerinde çalışmış, bu süre zarfında bir Papaz olarak görevlendirilmiştir. Papa Françesko’nun Aralık 1969 yılında rahipliğe atanma töreni gerçekleştirilmiştir.

Cizvit formasyonunun son halini 1970-1971 yılları arasında yaptı ve 1972-1973 yılları arasında Buenos Aires banliyösü olan San Miguel’deki Cizvit seminerinde “Acemi Ustası” olarak teoloji öğretti.

1973 yılında topluluğunda daimi yemin etti ve o dönemde Arjantin için “Dini Yönetici” olarak seçildi. 1980- 1986’ya kadar Arjantin “Dini Yöneticisi”olarak geçirdiği süreden sonra, San Miguel’da Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı.

Papa Françesko, daha sonra eğitim aldığı şehirde ki kilisenin Papazlığına getirildi. 13 Mart 2013’te ise Roma’nın Piskoposluğuna seçildi. (K)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi