26 Nisan 2024 Cuma

Papa Haziran’da Ermenistan’ı Ziyaret Edecek

Vatikan, yaklaşık bir ay önce Papa Françesko´nun Ermenistan ziyareti hakkında bilgi verdi. Vatikan’dan yapılan kısa açıklamada, dünya Ermenileri ruhani lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi´nin Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin´in ile sivil otoriteler ve bu ülkedeki Katolik Kilisesi´nin davetleri üzerine Ermenistan´a geleceği belirtildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Halkla ilişkiler ve Enformasyon bölümünden yapılan açıklamaya göre, Papa’nın 24-26 Haziran’da Ermenistan’a yapacağı ziyareti “’Hristiyanlığı ilk kabul eden ülkeye ziyaret” sloganını taşıyacak.

Ermeni Haber Ajansı’nın haberine göre, ziyaretin logosu da belirlendi. Üzerinde Khor Virap Manastırı ve Ararat Dağı’nın resmi olan logonun renkleri Ermeni Apostolik Kilisesi’nin rengi olan mor ve Roma Katolik Kilisesini sembole eden sarı olacak.  Logoda iki kilisenin armaları da yer alacak.

Papa’nın ziyareti kapsamında Gümrü kentindeki tarihi manastırını ziyaret edeceği, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Ermeni Kilisesi’nin liderleriyle bir araya geleceği kaydedildi. Ermenistan Diaspora Bakanı Hranush Hakobyan, Ermenistan ziyareti sırasında Suriyeli Ermeniler ile de görüşecebileceği belirtildi.

Vatikan Ermenistan Büyükelçisi Mikayel Minasyan, Ermenilerin tarih boyunca güçlü kaldıklarını ve Papa Françesko’nun Ermenistan’ı ziyaretinin Apostolik Ermeni Kilisesi ve Ermeni Katolik Kilisesi ile arasındaki bağın temel adımlarını oluşturduğunu vurguladı. Papa’nın ziyaretinin Ermeni halkı için sevinç dolu olduğunu ve büyük bir heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.

Daha önce Papa II. Ioannes Paulus 2001 yılında Hristiyanlık’ın 1700. yılı kutlamaları çerçevesinde Ermenistan’ı ziyaret etti. (BA)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi