26 Nisan 2024 Cuma

SAT-7 Mısır’ın El Konulan Ekipmanları İade Edildi

Mısırlı yetkililer yaklaşık üç ay önce Kahire’de bulunan SAT-7 Mısır’ın el koydukları tüm yayın ekipmanlarını iade etti.

SAT-7 Mısır Yayın Müdürü Farid Samir, “ Tüm ekipmanların, hatta sabit sürücülerde bulunan düzenlenmemiş programların da dahil olmak üzere, hiçbir ekipmana zarar gelmeden iade edildiği için minnettarız. Polise, bu ekipmanları güvenli bir biçimde muhafaza ettikleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

10 Ekim 2015’de Kahire’deki SAT-7 stüdyolarına gelen Mısır Yayın Denetim Kurulu yetkilileri, düzenleme için kullanılan kameraları, tüm bilgisayarları ve stüdyo üretim ekipmanları da dahil olmak üzere el koydu. Yayın Müdürü Farid Samir ise lisanssız programlar kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alındı ve altı saat sonra serbest bırakıldı.

Mısır ekibi bu kısıtlı şartlar altında çalışmaya devam etti ve canlı yayınların hiçbirini yapamadı. Sadece bazı programların kaydını alabildiler. SAT-7 Çocuk ve Arap kanallarının canlı yayın programları, SAT-7 Lübnan stüdyolarından yapıldı. Samir, “Geçen haftalara nazaran ruhsal kaslarımız güçlendi. Çünkü dünya çapındaki tüm kiliseler bizi cesaretlendirdi.” dedi.
SAT-7, Denetim Kurulu’nun neden tüm ekipmanlara el koyduğu konusunda kendilerine hala bir açıklama yapılmadığını belirtiyor. Ancak,  Yayın Müdürü Samir yerel kiliselere, dünya çapındaki kiliselere, SAT-7 ekibine, seyircilerine ve tüm destekçilerine minnettar olduklarını söyledi. “ Biz yine Tanrı’ya hizmet edebilme fırsatını bulduğumuz için seviniyoruz. Bize verilmiş bir lütuf. Zor koşullar boyunca, Tanrı’nın kudretli elini ve Mesih’in Bedeni’nde birliğin gücünü tecrübe etmiş olduk.” dedi.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi