26 Nisan 2024 Cuma

Yardım Otobüsü Evsizler İçin Yola Çıktı

Moskova’da birkaç kilisenin birleşmesiyle bazı hayırsever gruplar bölge bölge dolaşıp evsiz insanlara yardımcı oluyorlar.

RIA Novosti’ye göre, Pazartesi günü Moskova’dan özel hazırlanan bir otobüs ile evsiz insanlara sıcak kış giysileri, ayakkabı, ilaç, her türlü tıbbı ve sosyal yardımları sağlamak üzere yola çıkan kilise meclisi çalışanları sayesinde kâr amacı gütmeyen Hristiyan kuruluşun desteğiyle Moskova’daki evsizlere yapılan yardımlar artmaya başladı.

Kilise meclisi yardım hizmetleri bölüm başkanı İlya Kuskova, “Rusya genelinde bölge bölge dolaşıldığında her yerde çaresiz durumda olan birçok evsiz görmek mümkün. Bazı bölgelerde insanlara yardım eden herhangi bir yardım kuruluş bulunmuyor ve bu yüzden özellikle kış aylarında evsiz insanların durumu daha da zorlaşıyor. Özellikle bu iş için hazırlanan otobüs ile bölge bölge dolaşıp bütün evsizlere kış mevsimini sorunsuz geçirebilmeleri için gereken ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız’’ açıklamasında bulundu.

İlya Kuskova, evi olmayan insanlara kışlık giysiler, yemek, sosyal danışmanlık hizmeti ve evrakların çıkarılması için yardımlar yapılacağını söyledi. Ayrıca evsiz insanlar için çok soğuk havalarda özel sığınaklar da kurulacak. Kuskova, hayır hizmetlerine gönüllü olarak katılmak isteyenlere bu konuyla ilgili eğitimler verilmesinin ve böylece herkes kendi bölgesinde evsizlere yardım edebilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Bu yıl yapılan yardım hareketi Voronezh, Maden, Rostov-on-Don, Krasnodar, Novorossiysk, Stavropol, Elista, Astrakhan, Volgograd ve Tambov gibi Rusya’nın farklı şehrinde gerçekleşti. Kilise meclisinde çalışanları 22 gün içinde toplam 4329 km yol yaparak devlet ve kiliselere bağlı yardım kuruluşlarını ziyaret edip evsizlere gereken yardımları sağladılar.(Olga Daşcinscaia)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi