29 Nisan 2024 Pazartesi

15 Yıl Hapis Cezasına Mahkum Edilen Pastörün, Serbest Bırakılması İstendi

‘Şehitlerin Sesi’ adlı misyon kuruluşu, Kuzey Kore sınırında kaçırılan ve Kuzey Korelilere İsa Mesih hakkında paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen Jang Moon Seok’un serbest bırakılması için kampanya başlattı. Jang, yakın zamanda 2000. gününü hapiste geçirdi.

Şehitlerin Sesi kuruluşunun Kore temsilcisi Hyun Sook Foley, ‘‘Jang, asla siyasi olaylarla ilgilenmedi. Yıllarca Kuzey Koreli insanlara yardım etti. Bu asla bir suç olmamalı. Hristiyanlar Jang ve ailesine destek olmak için bir araya gelmeli’’ dedi.

Jang, sınır boyunca yaşayan ve 2016 yılında Kuzey Kore suikastçıları tarafından öldürülmeden önce 1000 Kuzey Koreliyi öğrenci olarak yetiştiren Çinli pastör Hang Chung-Ryeol ile arkadaştı. Christian Headlines, geçen yıl Han’ın özgeçmişini yayınlamıştı.

Foley, ‘‘Jang’ın kaçırılmasının nedeninin Pastör Han’la yaptığımız Kuzey Kore hizmeti hakkında bilgi toplaması olduğuna inanıyoruz’’ dedi.

Pastör Jang, rejimi karalamak, devlet gücünün yıkılmasını teşvik etmek, Kuzey Korelilere Müjde’yi iletmek suçlamalarıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şehitlerin Sesi, Hristiyanları Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Kim Song’a e-mail göndermeye veya Jang’ın serbest bırakılması çağrısında bulunmaya davet etti. Ayrıca e-mail ve mektuplarında eleştiri ve suçlama içerikli sözlerin bulunmamasını istedi.

Sang-chul olarak bilinen sığınmacı, hikayesini 2019 yılında Şehitlerin Sesi videosunda anlattı. Pastör Han, Sang-chul’un mantar satarak para kazanmasına yardımcı oldu ve kendisine İsa Mesih’ten bahsetti.

Sang-chul, ‘‘Bir gün Pastör Han’dan Kutsal Kitap istedim. Kutsal Kitap ile yakalanırsam hayatımın tehlikeye gireceğini biliyordu. Zamanla onu ikna ettim. Kutsal Kitap’ı eşime gösterdim. Önceleri ona bakmayı bile reddetti ve ‘Bunu neden buraya getirdin?’ diye bağırdı. Çünkü Kutsal Kitap’a sahip olduğumuz öğrenilirse, tutuklanacağımızı biliyordu. Sadece siz değil, tüm akrabalarınız yıllarca toplama kamplarında kalabilir. Zamanla eşim de Tanrı’nın gerçek olduğuna iman etti ve umuda sahip oldu’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi