28 Nisan 2024 Pazar

Yardım Teknesiyle Amphan Kasırgası Mağdurlarına Destek Sağlandı

Asya’da 12 bin’den fazla kiliseden oluşan bir ağ tarafından yürütülen yardım teknesi, geçen ay Doğu Hindistan ve Bangladeş’te milyonlarca insanın evlerini terk etmesine yol açan 5. kategoride yer alan Amphan kasırgası mağdurları için insani destek sağladı. 

16-21 Mayıs tarihleri arasında etkili olan fırtına sonucunda binlerce aile evini kaybetmiş ve yardıma muhtaç hale gelmişti. ABD merkezli hizmet kuruluşu olan Gospel for Asia, Bengal Körfezi’ndeki Sundarbans adalar kümesinde yaşayan birçok kişiye destek verdi. Bölge, Amphan Kasırgası’ndan önce koronavirüs salgını nedeniyle sağlık koşulları ve açlık kriziyle mücadele ediyordu.

Believers Eastern Kilisesi Episkoposu Yohannan, ‘‘Amerika/Lousiana’da unutulmaz bir kasırgaya maruz kaldık. Bangladeş, Assam ve Hindistan’ın Doğu Kıyısı çamur evlerden oluşuyor ve insanlar en temel şeylerle yaşam mücadelesi veriyor. Kasırga bölgede büyük yıkıma neden oldu. Tanrı’nın lütfu ve merhametiyle 54 adada 54 cemaatimiz var. ‘Hizmet teknemiz’ acı çeken insanlara yiyecek ve malzeme ulaştırıyor. Kasırga bir ay önce meydana gelmesine rağmen, milyonlarca insanın ihtiyacı her geçen gün artıyor’’ açıklamasında bulundu.

20 Mayıs’ta Batı Bengal’de ortaya çıkan Amphan Kasırgası, kuvvetli rüzgara ve şiddetli yağışlara neden oldu. Uluslararası Su Yönetimi Enstitüsü’ne göre, Amphan Kasırgası 2007’de Sidr’den beri Ganj Deltası’nı vuran en güçlü kasırga. 1999’dan beri Bengal Körfezi’nde meydana gelen ilk süper tropikal siklon olduğu açıklandı.

Kasırganın sonucunda tüm hayvanlarını, evini ve geçim kaynaklarını kaybeden insanların hikayesini duyduğunu söyleyen Yohannan, ‘‘En üzücü ve kötü şeylerden biri bu adalarda gerçekleşti. Kasırga nedeniyle balık yetiştirilen tüm havuzları su bastı ve tüm balıklar öldü. Amerika’da bu tür bir doğal afet yaşandığında yardım en kısa zamanda ulaşır. Ancak burada böyle bir şey yok. İnsanlar kendi başlarına bırakıldı’’ dedi.

Yohannan, Gospel for Asia’nın 15 yıldan uzun süredir adalarda hizmet ettiğini ve bölgedeki toparlanma çabalarının aylarca sürebileceğini söyledi. Kasırgadan sonra yardım teknesinin Sundarbans’ta 80’den fazla adada hizmet verdiğini söyleyen Yohannan, ‘‘Bunlar sadece tekneyle ulaşılan adalar. Eskiden tekne kiralardık, ancak şimdi 75 kişi taşıyabilen teknemiz var. Teknede yaşayan 15 kardeşimiz var ve sürekli adalarda hizmet veriyorlar. Yiyecek, pirinç, fasulye ve yağ ile temel malzemelere ihtiyaç duyanlara yardım ulaştırmak için adalara gidiyorlar’’ dedi. Kuru gıdalarla birlikte bez ve maske dağıtımının da gerçekleştiği belirtildi.

Yardım hizmetinin ABD ve Avrupa’daki bağışçılar ile yerel bağışçılar tarafından kısmen finanse edildiğini söyleyen Yohannan, yıllar içinde teknenin 60 farklı adada on binlerce insana umut olduğunu belirtti. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi