26 Nisan 2024 Cuma

‘2021 Kilisenin Durumu’ Araştırması Yayınlandı

Barna Araştırma Grubu’nun, ‘2021 Kilisenin Durumu’ araştırması, kiliseye gidenlerin çoğunun ibadetten sonra cesaretli hissettiklerini ortaya çıkardı. Hristiyanların yüzde 78’i Tanrı’ya ibadet ettikten sonra genellikle esinlenmiş hissettiklerini söyledi.

14 Nisan 2021’de yayınlanan anket, Hristiyanların ezici çoğunluğunun ve kiliseye gidenlerin üçte ikisinin ibadet ettikten sonra çoğu zaman cesaretlendiğini hissettiğini ortaya koydu. Ankete göre, “faal hristiyanların beşte dördünden fazlası (yüzde 82’si) ve kiliseye gidenlerin kabaca üçte ikisi, (yüzde 67’si) – Geçen altı ayda kilisede bulunmuş Amerikalı yetişkinler- ibadet hizmetlerinden -en azından çoğu zaman- cesaretli hissederek ayrıldıklarını söylüyorlar.

Ek olarak, anket, Hristiyanların ezici bir çoğunluğunun ve kabaca kiliseye gidenlerden üçte ikisinin, çoğu zaman esinlenmiş hissettiğini ortaya koydu.

Rapora göre, faal Hristiyanların dörtte üçünden fazlası (yüzde 78) ve kiliseye giden yetişkinlerin üçte ikisinden biraz azı (yüzde 65), “çoğu zaman” ya da daha sık olarak, bir ibadet hizmetlerinden sonra esinlenmiş hissettikleri konusunda hemfikirler.”

Dahası, anket, Hristiyanların ve kiliseye gidenlerin benzer bir yüzdesinin ibadetten sonra çoğu zaman affedilmiş hissettiklerini ortaya çıkardı. Ankete göre, “Benzer bir yüzde (yüzde 77 Hristiyanlar, yüzde 65 kiliseye giden yetişkinler) kiliseye gittikten sonra en azından” çoğu zaman, “bağışlanmış hissettiklerini söylüyor.”

Bununla birlikte, anket aynı zamanda birçok kiliseye giden yetişkinin kiliseden ayrıldıktan sonra, “hayal kırıklığına uğramış” hissettiklerini ve yüzde 40’ının yaklaşık yarısının veya daha fazlasının suçlu hissettiğini ortaya çıkardı. Ankete göre, “Hristiyanların çoğunluğu (yüzde 42) hem de kilisedeki yetişkinlerin (yüzde 34) kiliseden ‘neredeyse hiç’ suçlu hissederek ayrılmadıklarını söylese de, kabaca her dörtte biri bunun ‘bazen’ olduğunu söylüyor (yüzde 29 faal Hristiyanlar, yüzde 26 kiliseye giden yetişkin).” Anket ayrıca, bir kilise ayinine katıldıktan sonra, kiliseye giden yetişkinlerin “bazen” suçlu hissettiklerini söyleme olasılıklarının daha fazla olması ile birlikte, kilisedeki yetişkinlerin yüzde 18’inin ve Hristiyanların yüzde 11’inin, ‘bazen’ kendilerini suçlu hissettiklerini söylediklerini ortaya çıkardı.

Bununla birlikte, ankete göre, kiliseye gidenler, en azından çoğu zaman Tanrı ile bağlantı hissediyorlar. Ek olarak, faal Hristiyanların yüzde 71’i ile birlikte birçok kişi, yeni bir şeyler öğrenmiş hissettiklerini bildiriyor. Ankete göre, “ibadet eden her 10 Hristiyandan yaklaşık yedisi (yüzde 71) ve kiliseye giden beş kişiden üçü (yüzde 59)” çoğu zaman, “yeni bir şey öğrenmiş hissederek ibadetten ayrıldıklarını da onaylıyor.” (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi