26 Nisan 2024 Cuma

66 Kiliseyi Kurtarmak İçin Fon Oluşturuldu

İngiltere’de ülke çapında 66 kilise ve katedral, toplam 10,7 milyon sterlinlik bağıştan yararlanacak.

Worcester Katedrali

İngiltere Hükümeti’nin Kültür Mirası Kurtarma Fonu, bağışlarını, şu anda salgın nedeniyle risk altında olan toplam 16 katedral ve 50 kiliseye dağıtacak.

Fon, İngiltere Ulusal Piyango Miras Fonu ve Tarihi tarafından 10 bin ila 1 milyon sterlin arasında değişen bağışlarla birlikte yönetiliyor.

Normalde turizm, çoğu önemli işletme ve koruma maliyetlerine sahip olan tarihi kiliseler için gelir elde etmenin önemli bir yolu olsa da, koronavirüs salgını ziyaretçi sayısını büyük ölçüde azaltarak birçok kiliseyi ve katedrali finansal zorluklara sürükledi.

Bağışlar, bu kiliselerin ve katedrallerin ayakta kalmasına ve salgının neden olduğu masrafları karşılamasına yardımcı olacak. Böylece kilise/katedral görevlileri tutabilecek, gelecek için plan yapabilecek.

Ek bağışlar ise, uzman inşaatçıların ve zanaatkarların işlerini koruyarak, tarihi kiliseleri güvenli ve halka açık tutmak için gereken büyük çalışmalara harcanacak.

Becky Clark

İngiltere Kilisesi Katedraller ve Kilise binaları Direktörü Becky Clark yaptığı açıklamada, “Önem verdiğimiz 16 bin kilise binası İngiltere tarihinin tüm bölümlerine tanıklık ediyor ve genellikle bu hikayelerini bir yıl içerisinde kapımıza gelen 10 milyondan fazla insana anlatıyor. Kovid-19 salgını, ülkenin dört bir yanındaki topluluklar üzerinde, hem yaşamları hem de geçim kaynaklarını etkileyen yıkıcı bir etki yarattı. Kültür İyileştirme Fonu’nun bir parçası olarak bugün açıklanan hibeler doğrudan bu topluluklara gidecek, ikonik binaların açık kalmasına, işlerin korunmasına ve daha uzun vadeli iyileşmeyi planlamak için nefes almalarına izin verecek. Önümüzde büyük bir belirsizlik var, ancak bu fon, kiliselerin ve katedrallerin herkes için sığınma, dinlenme ve güç sağlamalarına yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

Büyük Witley Kilisesi, programdan yararlanacak kiliselerden biri, 37.500 £ ödül alan Worcester yakınlarında.

Çarpıcı barok iç mekanıyla kilise, geleneksel olarak hayatta kalmak için ziyaretçilerden gelen konserler ve bağışlara güveniyor, ancak koronavirüs salgını tüm konserlerin iptaline sebep oldu.

Kilise şu anda günde sadece dört saat açık kalıyor, ancak kullanılmadığında bile, boyalı pencerelerde ve tavanda herhangi bir bozulmayı önlemek için binanın ısıtılması ve havalandırılması gerekiyor.

Angela Snow

Kilise yöneticisi Angela Snow şunları söyledi: “Finansman başvurumuzun başarılı olduğunu duymak bizi heyecanlandırdı. Bağışlar, kilisenin bakım masraflarını Mart 2021’in sonuna kadar karşılayacak ve yeniden tam olarak açılabildiğinde bunu sağlamak için maddi destek sağlayacaktır. tam bir konser programı ve kilisenin tarihini ve bir zamanlar görkemli olan ama şimdi harap olan Witley Court’un tarihini anlatan yeni dijital ekranlar olacak.

Bu değerli miras alanının gelecek nesiller için korunması kesinlikle hayati önem taşıyor ve ziyaretçilere sağlayabileceğimiz gelişmiş eğitim olanaklarını dört gözle bekliyoruz.”

Kültür Sekreteri Oliver Dowden da, “Bir ulus olarak mirasımızı korumak ve geçmişimizi kutlamak ve öğrenmek bizim için çok önemli. Bu devasa destek paketi, gelecek nesiller için paylaşılan mirasımızı koruyacak, işleri kurtaracak ve covid sonrası kültürel bir geri dönüşe hazırlanmamıza yardımcı olacak” ifadelerini kullandı. (CT)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi