fbpx
19 Mayıs 2024 Pazar

Uyanış Gençliği Yeniden Bir Araya Geldi

İstanbul’da farklı kiliselerden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleşen Uyanış Gençliği, 1Şubat’ta yeniden düzenlendi. Yaşam Aile Kilisesi’nden Çiğdem Alan’ın tapınma zamanını yönetmesiyle Türkçe ilahiler ve dualar eşliğinde toplantı başladı.

‘Hayatımızda putların farkında olmak, zamanımızı ve yeteneklerimizi Tanrı için kullanmak’ temalı tiyatro oyunu birlikte izlendi. Ardından Şubat ayında doğan gençlere hediyeler verilerek, Pastör Volkan Er tarafından bereketleme duası yapıldı.

Bir Uyanış Gençliği klasiği olan ‘Her ay bir şehir için Dua’ bölümüne geçildi. Bu ay ki şehir, depremden etkilenen Elazığ idi. Yaklaşık 600 bin nüfuslu şehrin esenliği ve iyiliği için, Bahçelievler Lütuf Kilisesi’nden Sinem Melis Yıldırım’ın yönlendirmesiyle değerli halk, depremzedeler ve yerel yöneticiler için birlikte dua edildi. 

Kutsal Kitap’tan paylaşım yapan Belirtiler ve Harikalar Kilisesi Pastörü Volkan Er, Yeşaya 6. bölüme odaklandı. Yeşaya’nın Tanrı ile karşılaşmasına, hizmet çağrısının anlamına ve günümüzde bizim için önemine değinildi. Tanrı ile karşılaşmanın iman ve hizmet yaşamımızda dönüm noktası olduğu ve Tanrı’nın kutsallığı, gücü ve görkemi ile karşılaşan her insanın kendisinin de ne kadar günahlı ve zayıf olduğunu anlayacağı vurgulandı. Bunun için her genç imanlının Yeşaya gibi Tanrı ile gerçek bir karşılaşmaya ihtiyacı olduğu belirtildi. Hep birlikte edilen dua ile vaaz sona erdi.

Son ilahilerin söylendiği toplantı, birlikte yenilen yemek ile sona erdi.

Bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının, 7 Mart Cumartesi Saat:16.00’da UG Salonu’nda gerçekleşeceği duyruldu.

Uyanış Gençliği toplantıları Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. (SAT7 TÜRK/ SMY)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi