28 Nisan 2024 Pazar

İran’da Hristiyanlara Yönelik Tutuklamalar Devam Ediyor

Uluslararası Hristiyan Kurumu (ICC) Haziran ayının son haftasında, İran Devrim Muhafızları tarafından en az 15 Hristiyanın tutuklandığını açıkladı. Tutuklamalar Tahran, Kerec ve Malayer şehirlerinde gerçekleşti.

İran Devrim Muhafızları

Yetkililer, yakında sorgulama için çağrılacaklarını söyleyerek onlarca kişinin iletişim bilgilerini aldı. Baskınların bir muhbir tarafından koordine edildiği iddia edildi.

Tahran’daki ev kilisesinden bir Ermeni ve Hristiyanlığı benimseyen beş kişi tutuklandı. Tutuklanmayan diğer yirmi dört Hristiyanın ise cep telefonlarına el konuldu.

Tahran, Kerec ve Malayer şehirlerinden Hristiyanlığı benimseyen altı kişi daha tutuklandı. Aralarından üç Hristiyan, 30 milyon İran Tümeni (1.500 ABD Doları) karşılığında kefaletle serbest bırakıldı. Diğer dokuz Hristiyanın durumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı, ancak ikisinin kefalet ücreti olarak 50 milyon İran Tümeni belirlendi. 

Yetkililer, tutuklama nedeni hakkında açıklama yapmamakla birlikte Hristiyanların evlerinde özellikle Kutsal Kitap, Hristiyan kaynaklar ve iletişim cihazları aradı.

İran’da vatandaşların dini inançları nedeniyle tutuklandığı açıkça belirtilmese de, özellikle İranlı Hristiyanların inançları nedeniyle mahkum edilmesi yaygın görülen bir durum. (persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi