fbpx
16 Mayıs 2024 Perşembe

‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ Çalışması Dijital Medya Listelerinde İlk Sırada

Katolik grup, Ascension Presents tarafından yürütülen ‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ (The Bible in a Year)  adlı çalışma, Apple kullanıcıları arasında en popüler podcast* oldu.

Katolik rahip Friar Mike Schmitz tarafından sunulan podcast, 25 dakika uzunluğunda olup, rahibin Kutsal Yazı okumalarından ve teolojik öğretilerinden oluşuyor.

Podcast, 2020’de üç bölüm yayınlarken, gerçek anlamda 2021’de hizmete başladı. ‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ çalışmasında öncelikle Yaratılış’ın bazı bölümlerine yer verildi. Ardından Eyüp, Mezmurlar ve Süleyman’ın Özdeyişleri yer aldı. Podcast, ana akım haber ajanslarının yanı sıra siyasi yorumcuları da geride bıraktı.

‘Bir Yılda Kutsal Kitap’ çalışması zirveye tırmanırken, Müjde’yi yaymaya çalışan bir Protestan hizmeti olan D-Group’a ait podcast 8 sıra gerileyerek en popüler 25. podcast oldu. 6 dakika uzunluğundaki,’The Bible Recap‘ adlı D-Group podcasti, Kutsal Kitap okumalarından ziyade Kutsal Yazılardaki bölümlerin özetini içeriyor.

Alexandra Desanctis

Ulusal bir haber dergisi olan National Review’dan Alexandra Desanctis, insanların Kutsal Kitap podcast’ini dinlemeye başlamasının nedeninin bölünmelerle dolu bir dünyada esenlik bulabilmek için haberlerden daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Desanctis, ‘‘İnsanlar, acı ve kargaşanın ortasında huzur ve istikrar için anlamlı ve ruhu dolduran bir gerçekliği özlüyor’’ dedi. (CHL)

Podcast, çoğunlukla dizi hâlindeki dijital medya ürünlerinin (radyo programları, videolar vs.) internet üzerinden -genellikle bildirim yoluyla- bilgisayar ve taşınabilir cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) indirilebilecek şekilde yayınlanması.

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Selin Vurduğu Brezilya’da Kiliseler Kapılarını Açtı

Brezilya’nın güneyinde 148 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 537 bin kişinin yerinden edildiği felaketin ardından kiliseler kapılarını...

Brezilya’da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 148’e Yükseldi

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde iki haftadır etkili olan yağışların neden olduğu sellerde, can ve...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi