29 Nisan 2024 Pazartesi

Papa Françesko: ‘‘Mesih’in Krallığı Gerçeği, Hizmeti ve Yaşamı İfade Eder’’

Papa Françesko, Dünya Gençlik Günü kutlamalarına katılan Roma Episkoposluğundan iki gençle birlikte Angelus duası için Aziz Petrus Meydanı’na bakan pencerede göründü.

Papa, Pazar sabahı erken saatlerde Aziz Petrus Bazilikası’ndaki Dünya Gençlik Günü ayinini yönetti. Papa Françesko, İsa Mesih’in krallığı üzerine paylaşımda bulunarak, Kutsal Yazılara göre ‘krallık’ anlayışının dünya standartlarında farklı olduğunu belirtti. Papa, ‘‘İsa Mesih, dünyaya hükmetmek için değil, hizmet etmek için geldi. Bunu güç göstergeleriyle değil, göstergelerin gücü aracılığıyla yaptı. O’nun krallığı, insani ölçütlerin ötesinde çarmıha gerilme noktasına kadar hizmet anlamına geliyordu” dedi.

Herkesin Kralı İsa Mesih

Papa, İsa Mesih’in kalabalıklar tapındığında kral olduğunu söylemesine rağmen, aynı grubun kendisini alkışladığında mesafesini koruduğunu söyledi. Papa Françesko, ‘‘Bu, İsa’nın dünyevi arzulardan özgür olduğunu gösterir. Tüm Hristiyanların onay, saygı ve alkış beklemek yerine hizmete odaklı olup olmadıklarını kendilerine sorması gerekir’’ dedi.

Özgür ve Egemen Takipçiler

‘‘İsa, dünyevi yüceliği reddederken, takipçilerinin yüreğini özgür ve egemen kılar’’ diyen Papa, İsa Mesih’in bizleri günahın esaretinden kurtardığını söyledi. Her takipçinin bir dost olarak görüldüğü İsa’nın Krallığı’nın özgürleştirici olduğunu söyleyen Papa, ‘‘Bizlerin özgür olmasını isteyen Mesih’i takip ederek yücelik kazanırız’’ dedi.

Gerçeğe Tanıklık Etmek

‘‘İsa’nın özgürlüğü, gerçekten kaynaklanır’’ diyen Papa Françesko, ‘‘İsa Mesih yüreklerimizde hâkim olduğunda ikiyüzlülükten ve aldatmacadan kurtuluruz. İsa ile birlikte gerçeğin kendisi oluruz. Ayrıca sınırlarımız ve zayıflıklarımızla başa çıkmalıyız. Ancak İsa Mesih’in efendiliği altında yaşam sürersek yozlaşmalardan ve ikiyüzlülükten kaçınabiliriz’’ dedi.

Papa Françesko, bizleri günahın esaretinden kurtaran Evrenin Kralı İsa’nın gerçeğini her gün aramamıza yardım etmesi için Meryem Ana’ya dua etti. (vaticannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi