27 Nisan 2024 Cumartesi

Uyanış Gençliği, Mart Buluşması İçin Bir Araya Geldi

İstanbul’un farklı kiliselerdeki Mesih inanlısı gençlerin katılımıyla gerçekleşen Uyanış Gençliği, 5 Mart’ta İstanbul’da bir araya geldi.

Yeşua Özçelik’in tapınma zamanını yönettiği etkinlik, Tanrı’nın yüceliğinin açıklandığı ‘Mezmur ve Evren’ adlı kısa video gösterimi ile başladı. Yeşua Özçelik, evrenin ne kadar muhteşem olduğunu, bu güzellik karşısında Mezmur yazarının Tanrı’yı nasıl yücelttiğini katılımcılara açıkladı.

Ardından eşiyle birlikte Kırgızistan’da yaşayan Dilara A.’nın yönlendirmesiyle ekonomik sorunlarla mücadele eden Kırgızistan’daki değerli halk ve Hristiyanlar için dua edildi. Ülkesindeki en büyük sorunun işsizlik ve ekonomi olduğunu belirttikten sonra hep birlikte dualar edildi. Ardından Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan acıların son bulması ve kalıcı barışın sağlanması için Rab’be yakarıldı. 

Orhan Özçelik

Mart ayında doğan gençlere konuşmacı Orhan Özçelik tarafından dua edildi. Ardından Tanrı Sözü üzerinde paylaşımda bulunan Özçelik 1. Samuel 14. bölümde anlatılan Yonatan’ın yaşamı üzerine gençleri teşvik etti.

Toplantı, Tanrı’yı yücelten ilahiler ve dualarla son bulurken bir sonraki İstanbul Uyanış Gençliği toplantısının 2 Nisan 2022 Cumartesi günü gerçekleşeceğinin duyurusu yapıldı. Ayrıca 26 Mart Cumartesi Uyanış Gençliği Ankara’nın da yeniden başlayacağı haberi verildi.

Uyanış Gençliği toplantıları, Hristiyan gençlere yönelik olup, tüm Katolik, Ortodoks ve Protestan gençlerin katılımına açıktır. (SAT-7 TÜRK/SMY)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi