27 Nisan 2024 Cumartesi

Tanrı Sözü’nü Paylaşan Hristiyan Kayboldu

Mali polisi, başkent Bamako’da radikal gruplar tarafından kaçırıldığı iddia edilen Alman Hristiyan ile ilgili soruşturma başlattı. 

‘Beyaz Babalar’ olarak bilinen Afrika Müjdeciler Derneği’nden 65 yaşındaki Peder Hans-Joachim Lohre, başka bir şehirde ibadet hizmetine katılmaya hazırlanırken ortadan kayboldu. Pederin ortadan kaybolması Afrika Müjdeciler Derneği tarafından doğrulandı.

Peder Hans-Joachim, yaklaşık 30 yıldır Mali’de yaşıyor. Bamako’da ilahiyat dersleri veren peder, aynı zamanda Hamdallaye İnanç ve Karşılaşma Merkezi’nin başkanı olarak görev yapıyor. 

Güvenlik güçleri pederin aracını buldu. Ardından pederin kırılan haçının takılı olduğu zincir bulundu. Kaçırılma olayını kimse üstlenmedi, ancak pederin El Kaide ve IŞİD gibi radikal gruplar tarafından kaçırıldığı düşünülüyor. 

Peder Hans-Joachi’nin ortadan kaybolması, radikal grupların başkent Bamako’da ilk kez bir yabancıyı kaçırmasına işaret ediyor. Müjdecinin kimliği, ülkedeki aşırılık yanlısı grupların tepkisini çekmiş olabilir. Almanya, Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’nda (MINUSMA) kendi ordusuna sahip olan birkaç Avrupa ülkesinden biridir. 

Geçen yıl Ekim ayında Kolombiyalı rahibe Gloria Cecilia Narváez, radikal gruplar tarafından dört yıldan fazla bir süre rehin tutulduktan sonra serbest bırakıldı. (Vatican News)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi